Лидерът в роботизираните технологични решения, iRobot Corp., представи късно вчера новата Braava jet™. Създадена да измива твърдите подови настилки с интензивни замърсявания, тя е идеалният помощник при почистването на кухни и мокри помещения. Роботът е компактен, разполага с вибрираща почистваща глава, прецизна система за разпръскване на течности и нов тип почистващи панели, за да се справя дори със засъхнали петна на трудно достъпни места  – под кухненските шкафове или около тоалетната.

„iRobot се фокусира върху възможностите за сериозен ръст в сегмента на потребителската роботика," коментира Колин Енгъл, председател на УС и изпълнителен директор на iRobot. "Продължаваме да диверсифицираме нашето портфолио от продукти за дома, представяйки нови продуктови категории и търсейки възможности за развитие в рамките на концепцията за свързан дом. С удоволствие представяме Braava jet, насочена към нуждите на потребителите."

 

"С повече от 15 милиона продадени роботи по целия свят, ние знаем че клиентите ценят удобството при употреба и помощта, които почистващите роботи предлагат," коментира Кристиан Серда, изпълнителен вицепрезидент и ръководител на звеното „Роботи за дома“ в iRobot. "Braava jet допълва успешната серия от роботизирани прахосмукачки Roomba® като предлага възможност за ежедневно измиване на твърди подови настилки, които са силно замърсени и понякога трудни за почистване."

Braava jet разполага със специално разработени почистващи панели за изпълнението на няколко вида дейности, от основно измиване, през почистване с влажна кърпа, до сухо събиране на прахоляк и малки частици. Панелите за основно измиване и почистване с леко навлажнена кърпа са напоени с почистващ препарат, който при контакт с вода се активира и оставя свеж аромат. Braava jet е и лесна за употреба; просто прикрепяте избрания почистващ панел и натискате бутон 'CLEAN'. Роботът автоматично разпознава зададения почистващ режим, въз основа на избрания панел.

 

Braava jet маневрира с лекота около препятствия и стени. Прецизната система за разпръскване на вода - Jet Spray и вибриращата почистваща глава осигуряват пълноценно почистване на прах и петна.

След приключване на почистващия цикъл не е необходимо ползваната подложка да бъде докосвана. При поставяне на робота над кошчето за боклук и натискане на копчето за освобождаване, панелът вече е изхвърлен.  Braava jet е съвместима и с виртуални стени, които ограничават действията й само в зоната, зададена от потребителя.

Braava jet е оборудвана с литиево-йонна батерия, зарядно устройство и по два панела за всеки почистващ режим. Кърпи за многократна употреба могат да бъдат закупени допълнително.

Braava jet е в продажба в САЩ и Канада при директна покупка от www.irobot.com при цена 199 щатски долара. Плановете за останалите пазари варират въз основа на конкретния регион, потребителски нагласи и динамика на пазара. Желанието на компанията е да предостави на потребителите най-новите си технологични достижения максимално бързо.