Колко често трябва да се целуваме, за да имаме успешна и щастлива връзка?

Споделяме опита на психоложка, която обяснява каква е връзката между честите целувки и времето, което ще прекараш в щастлива връзка с половинката си.

Първите въпроси, които задава на посещаващите я двойки са:

1. Колко често правите секс (ако се случва)?
2. Какви са общите ви ценности?
3. Колко дълго сте скарани (когато се случва)?

Но най-важният въпрос, който задава е: Колко често се целувате?

Според нея отговорът на това питане може да даде сериозна информация за отношенията между двама души, защото ако целувките намалеят, скоро ще изчезне и интимността.

Романтичните взаимоотношения предполагат сексуален контакт, а приятелските - не. Ако има брак, в който отсъства физическият любовен акт, то това е просто приятелство. Разбира се, можете да промените този факт във всеки един момент, стига да пожелаете.

Целувката може да ви се струва нещо простичко, но всъщност има голяма сила.

Когато става въпрос за сексуална интимност, се има предвид нещо много по-дълбоко от полово сношение. Помните ли правилото на Вивиан от „Хубава жена“? То съвсем не е случайно – целувките са най-интимният акт.

Колкото и странно да ви се струва, „качеството“ на целувките също е от особена важност. Няма значение колко е интензивен животът ви, когато докосвате устните на половинката си трябва да бъдете физически и ментално там. Много хора практикуват това действие между другото, но по този начин то губи стойността си.

Не забравяйте, че прегръдките също са прекрасни, защото е доказано, че те покачват нивото на серотонина. Какво биха били едни романтични отношения без тези две неща?

Изводът е, че едно от най-полезните неща, които можете да направите за връзката си е да се целувате! По устата. Запазете целувките по бузата за някой роднина.
Правете го когато си казвате „чао“ сутрин, когато се прибирате вечер. Изненадвайте се с целувки, когато другият спи. Всеки път, в който се целунете показвате на човека до вас колко е специален. Много двойки, които са заедно от дълго време, споделят, че се чувстват като приятели. Интимността между тях (под каквато и да е форма) е изчезнала. Превърнали са се в добри съквартиранти.

Когато двойките изпаднат в такава ситуация, обикновено се опитват да върнат секса в живота си. Но това е движение отзад напред. Най-добре започнете отново да се държите за ръка, целувайте се и се прегръщайте повече. По този начин ще се завърне романтичната ви близост.

Усетите ли, че се превръщате в съквартиранти, направете целувките част от живота си отново. Изглежда твърде просто? Със сигурност няма да загубите нищо, ако опитате.