В живота си срещаме много хора, а ако имаме късмета и правилния човек. Да, да се влюбиш е най-прекрасното чувство, но какво ще стане, ако това се случи в неподходящото време?

Всички пазим спомен за човека, с който нещата така и не са се получили... Знаеш за какво говоря. Това е този, който те е карал да се разтапяш всеки път, когато те погледне, този, чийто допир те е карал да настръхваш така, както никога преди това... Това е и онзи, който те е разбирал и приемал напълно, въпреки всичките ти страности и настроения. Но в един момент се оказва, че времето, в което е трябвало да се случат нещата, не е било правилното... Ти си се преместила в друг град или просто нещо друго се е случило и краят на връзката ви е настъпил... И двамата не сте имали контрол върху случващото се.

Ами ако точно тогава си пропуснала нещо прекрасно, което е трябвало да ти се случи?

Наскоро експерти откриха, че това чувство се нарича ФОМО или “страх от пропуснатите възможности” и се появява точно тогава, когато започнеш предварително да искаш нещо много силно, но то така и не идва при теб. Това може да доведе до чувство на загуба, скръб, съжаление и дори враждебност към околните. Но, мила, именно това е моментът, който трябва да ти подксаже, че трябва да продължиш напред и да се откажеш. Така е и с връзките - не позволявай на негативните емоции да надделеят, а ги пусни и продължи с живота си.

Не искаш връзка, която е изпълнена с обида, нали?

Ако току що си приключила връзка, в която не си била истински щастлива, може би ще ти е трудно да скочиш в нещо ново, макар и с човек, когото истински харесваш.

Аналогично, ако имаше възможност да сбъднеш мечтата, към която винаги си се стремяла (да живееш в чужбина или да започнеш работата на мечтите си) нямаше да избереш връзката пред нея, нали? Или пък да? Признай си - със сигурност не искаш след години да се окаже, че си пропиляла всички шансове да реализираш целите си, заради някого, нали?

Но, мила, дори и най-добрите връзки могат се провалят, ако има обида,  възмущение и неприязъм. И ако ти чувстваш, че нещата не са наред, ще измислиш нещо, заради което ще можеш да си тръгнеш, нали? И не, принудителното оставане в такива взаимоотношения няма да ти донесе нищо хубаво... Да, може би в началото ще се чувстваш добре, но това ще бъде само за момент, а след това болката отново ще се появи.

Болезнената истина защо срещаме правилния човек в грешния момент

Истината винаги боли, но трябва да се научиш да я приемаш такава, каквато е. Да мислиш, че това е правилният човек, невинаги е вярно. Повярвай ми, той може и да е грешният. Този, който е перфектен за теб, ще дойде в точния момент, няма да избързва, нито да се бави. Той ще те подкрепя, ще е твоята опора и ще те обича. A ти няма да има нужда да се извиняваш за каквото и да било или за това, че живееш живота си точно по този начин.

А на какво ни учат грешните хора...

Срещата с тези хора има само една цел - да ни научи какво е истинска любов и как не трябва да обичаме. Да, колкото и да ти звучи противоречиво, това е точно така. Те ни напомнят, че връзката винаги е двустранна и половинките трябва да се подкрепят и развиват взаимно.

Срещаме любовта няколко пъти в живота си по различно време и не трябва да я насилваме. Единственото, което трябва да направим, е да се пуснем по течението и да се наслаждаваме да случващото се, защото тя винаги ни учи на нещо ново и красиво.