Българският състезател по сноуборд Радослав Янков стана първият наш представител с победа в генералното класиране за Световната купа.
Българинът спечели крайното класиране в алпийския сноуборд, след като на финалите във Винтерберг (Германия) стигна до четвърт финал, с което спечели достатъчно точки, за да си гарантира историческия за страната ни триумф в тази дисциплина.

В генералното подреждане Янков има 4050 точки, а италианецът Роланд Фишналер остана втори - на 430 точки от българина, съобщи Дир.бг

За крайния успех българският сноубордист постигна 2 победи, едно второ място, както и още 6, 7, 9 и 13 място за Световната купа.

"Усещането е просто изключително, невероятно. Изключително съм щастлив, просто не мога да опиша колко. Нямам думи, защото това е много голям успех.

Осъзнавам го и може би ще започна да го осъзнавам все повече и повече. Просто съм много радостен.

Във Винтерберг бяха дошли приятели на моя треньор, на които им благодаря, както и на всички зрители, на всички хора, които са ме подкрепяли до момента, на федерацията по ски, на треньора ми, на физиотерапевта ми, на всички, на семейството ми.

Просто всички бяха духом с мен и усещах тази сила и подкрепа от всички хора", каза за БНР Радослав Янков, който спечели Световната купа в паралелните дисциплини по сноуборд.