В днешно време случаите на кражби от възрастни хора и дори деца се случват все по-често. Всички се надяваме тази тревожна тенденция да намалее, но докато това се случи, се радваме, че една такава история има щастлив край.
Манастирът “Света Богородица” в Бургас започна годината с неприятната новина, че слуховите апарати на Майка Серафима са били откраднати. И макар да не можем да си обясним каква би могла да бъде мотивацията за подобно злодеяние, то е факт.
Възрастната жена живее от 35 години в манастира и скромните ѝ средства не са били достатъчни, за да си позволи покупката на нови слухови апарати. Ситуацията изглежда тежка до момента, в който се намесва Център за слуха Fonio в Бургас.
Благодетелите от Fonio подариха на Майка Серафима нов слухов апарат. Сигурни сме, че добрият жест може да послужи за пример на много фирми, които биха могли да се отзоват в подобни ситуации и да помогнат на хора, изпаднали в беда.

Това не е първата благотворителна инициатива на Fonio. През лятото екипът зарадва Цветан Маджаров (безрък фотограф, който не се отказва пред трудностите, но не разполага с достатъчно средства) със слухов апарат. 

Нека си пожелаем повече да не ставаме свидетели на подобни престъпни деяния. А докато това се случи, Център за слуха Fonio ни учат на човечност и доброта.