Коя дама не иска да бъде желана, обичана и щастлива? Съгласeте се обаче, че нещото, което би сринало самочувствието й повече от всичко това, е измореният и състарен вид на кожата й... И тъй като всяка уважаваща и грижеща се за себе си и своя перфектен външен вид жена, днес все по-живо се интересува от иновациите в козметичната индустрия, е добре да е наясно как да подобри състоянието на своята кожа. Именно тук е мястото да споменем, че от изключително значение е коензимът, който е отговорен за младостта и здравето на кожата ни, а именно коензим Q10.

Q10: Перфектният съюзник в борбата с бръчките 

Едва ли повечето от вас знаят, че през първата част от живота ни черният дроб е “виновен” за извличането и синтезирането на коензим Q10 от храната и нашето тяло, като след това той се разпределя към органите, които се нуждаят от най-много енергия за своето нормално функциониране. За съжаление, след навършване на 25-30-годишна възраст, нивата на безценния коензим значително намаляват и е необходимо всяка от нас да избере правилната серия продукти, които да повлияят положително и да сведат до минимум неприятните последствия от повечето свещички върху тортата с всяка изминала година.

Убихинон или познатият на всички ни коензим Q10 е витаминоподобно вещество, което има ключова роля в енергийната “дихателна” верига на клетъчно ниво. Молекулата е откритие на професор Фридрик Крейн, а години по-късно друг велик ум, Петер Митчел, успява да разкрие цялата структурата на дихателната верига с участието коензима. Коензим Q10 е естественият компонент, съдържащ се в нашите клетки, който защитава кожата ни, а освен това изпълнява ролята на естествен чистач на свободните радикали. И както вече споменахме, за съжаление, с течение на времето кожата на всяка дама губи своята плътност и еластичност, е добре да споменем, че производството на Q10 също намалява.

Тогава не ни остава нищо друго, освен да започнем съзнателно да се снабдяваме с него. Разбира се, всяка дама може да направи това с промяна в начина си на хранене, със специални хранителни добавки или с правилен крем, който да нанася всеки ден.

Съдържащият се в продуктите за грижа за кожата Q10 е отговорен за метаболизма и регенерацията на клетките, като освен това ги снабдява с необходимата енергия и неутрализира агресивните кислородни съединения, които атакуват съединителната тъкан, предотвратявайки я да се отпусне по-бързо. И тъй като сме сигурни, че и ти мечтаеш твоята да изглежда млада за колкото се може по-дълго време, е важно да й даваш ежедневната грижа, от която тя се нуждае. Така, освен, че Q10 ще й помогне да се възстанови, той ще даде нов шанс на клетките да започнат по-бързо своето делене, оттам да се образуват нови клетки, които от своя страна ще я направят по-стегната, еластична, тонизирана и с кадифена мекота! Друго важно свойство, което има  коензим Q10, е че той въздейства като мощен антиоксидант, предотвратявайки процесът на клетъчно стареене на най-големия орган в тялото ни - нашата кожа.

Резултатът е регенерирана и самообновена кожа, като белезите на възрастта са избледнели, в полза на подхранената и сияеща кожа! Разбира се, не трябва да забравяш балансираното хранене, активизирането на тялото със спорт и здравият и пълноценен сън.