Двадесет и две годишният Ерик Дъчарм изненада американската телевизия, показвайки своята страст към морския свят и разбира се – русалките. Той гордо заявява, че единственото нещо, с което запълва времето си, е стремежа да се превърне в мистичното създание, за което сме слушали толкова много, а именно – русалка.
 
Дъчарм, който е роден във Флорида, показа фанатизма си към рибешки опашки и подводния свят, за които мечтае в репортаж на телевизията TLC, носещ името „Моята луда мания”.
Той обясни на Америка, че това е неговият начин да бъде щастлив и че принадлежи към този морски свят, който му помага да избяга от проблемите, които ежедневието му носи. За наше и негово съжаление, Ерик не може да задържи дъха си под вода за дълго, но с упорити опити и много тренировки е постигнал рекорда от 3 минути.
 
Опашката, която го превръща в „мъжка русалка”, е направена изцяло от него. Симпатичният младеж твърди, че знае и че е прочел много за русалките. Той твърди, че съществуването им е неоспоримо и много би искал да срещне истинска русалка, с която да поговори. 
 
Интимният приятел на Ерик няма нищо против неговите занимания и непреодолимото му желание да стане част от мистичните същества по един толкова странен начин. Напротив, дори го подкрепя, помагайки му с каквото може, докато Ерик следва своята мечта да се превърне в мъжка-русалка или русал.
 
Целият репортаж може да видите в следното видео: