Стоиш и гледаш зад себе си. Оглеждаш се около себе си. Чувстваш се изгубен и объркан. Време е да си припомниш някои неща..

Всичко, което знаеш, начинът, по който се чувстваш, вярата ти в себе си – всичко се основава на опита ти в миналото. Нещата, които са се случили, са те отвели до мястото, на което си в момента. Няма смисъл обаче да мислиш за това как си стигнал дотук. Сега трябва да помислиш къде искаш да отидеш, докъде искаш да стигнеш.

Толкова добре познаваш миналото си и това, което е било, че вероятно ти изглежда невъзможно да напуснеш пътя, с който си свикнал и да поемеш в различна посока. Струва ти се, че нямаш друг избор, освен да продължиш в посоката, в която си се движил досега. Но това не е вярно. Твоето минало не е равно на твоето бъдеще. Точно сега, точно в този момент, пред теб има безброй възможности, безброй различни пътища. Пътят, на който стоиш, е само един от тях. Можеш да тръгнеш, по който искаш друг. Можеш!

Ако си истински доволен от живота си, тогава продължавай все така. Но няма причина на света, която да те кара да следваш същия път, ако това не ти носи радост, ако не те кара да се чувстваш удовлетворен и щастлив.

Във всеки един момент имаш избор. Без значение какво се е случило преди. Вземи решение да промениш посоката. Избери да промениш живота си. Избери да продължиш.

Автор: Неизвестен