Лесно е да откриеш някого, който ще те обича в добрите ти дни – когато се будиш с усмивка, когато с радост му „лепваш“ една целувка, преди да отхвърлиш чаршафите и да отидеш да направиш кафе. В онези дни, в които танцуваш боса в кухнята, докато чакаш филийката да изскочи от тостера. В онези дни, в които те напушва смях дори когато дъждът те е хванал неподготвена и тичаш към вкъщи без чадър. В онези дни, в които всичко е спокойно и проблеми не съществуват.

Всеки може да те обича в тези дни.

Но дали е толкова лесно и в лошите? Когато всяко нещо е предизвикателство? Когато нямаш капка сила, защото трябва да работиш на две места? Когато дори не ти се излиза навън, защото те очакват неприятни задачи? Когато всичко и всеки те дразни? Когато си болна и не си си мила косата цяла седмица?

И в тези дни заслужаваш да бъдеш обичана. Трябва да знаеш, че всяка част от теб и от душата ти е красива и достойна за обич.

Намери човека, който ще те обича и в тези дни и ще полага усилия да те направи щастлива. Онзи, който ще ти донесе чай и лекарства, когато си твърде болна, за да отидеш на работа. Онзи, който ще ти донесе супа, ще те завие с топлото одеяло и ще легне до теб, за да гледате всичките ти любими филми.

Намери човека, който ще те изслуша, когато имаш нужда да се оплачеш от досадните си колеги или от това, че някоя приятелка отново те е разочаровала. Онзи, който ще знае, че имаш добро сърце, просто понякога имаш нужда да си излееш натрупания гняв. Онзи, който няма да те съди.

Намери човека, който няма да се поколебае да те целуне, въпреки че може да си заразна. Онзи, за когото ще си неустоимо сладка, въпреки че носът ти е зачервен, а гласът ти е пресипнал.

Намери човека, който ще ти приготви топла вана и ще седне при теб в банята, за да ти изтрие гърба или да ти говори, защото гласът му те успокоява.

Намери човека, който ще обича всяка част от теб, всяка версия. Онзи, който знае, че в живота има и предизвикателства и дни, в които не ти се говори и всичко те дразни. Намери човека, който ще те хване за ръка в тези дни и ще ти помогне да преодолеете предизвикателствата заедно.

Намери човека, който ти позволява да бъдеш себе си – само той заслужава всяка част от теб. Онзи, който не иска само усмихнатата, неустоима и идеална твоя версия.

Намери човека, който не просто ще те търпи в лошите дни, а ще те разбира и ще те обича винаги.“

Роуз Гудман