Ако сте решили, че искате да започнете да тренирате някакъв спорт, а все още се чудите с кой точно да се захванете, то тази статия е за вас. Защо да не съобразите избора си с характера на вашата зодия.
 
Овен 
Представителите на тази зодия харесват състезателните спортове. Най-подходящо за тях е да тренират тенис или футбол.

 
Телец
Телците не обичат да тренирате усилено. Най-добрите физически упражнения за тях са може би стречинг (протягане), силови упражнения и йога. Спринтът определено не е за тях.
 
 
Близнаци
Те обичат да използват ума си, докато тренират. Най-добрата тренировка за тях включва добра компания и хубава музика. Може би танци, аеробика и йога.

 
Рак
Представителите на тази зодия често имат проблем с мотивацията. Те трябва да се тренират с треньор, които постоянно ще ги тласка напред. Всички спортове са подходящи за тях, докато има кой да ги мотивира.
 
 
Лъв
Този зодиакален знак по начало обича да бъде център на вниманието. Всеки трябва да гледа на тях с възхищение. Подходящи за лъвовете са салса танците, пилатес или йога.
 
 
Дева
Девите са по-заинтересовани от детоксикация и изгаряне на калории. Подходящи за тях са най-вече йога и пилатес.
 
 
Везни
Те обичат взаимодействат с хората. Това ги стимулира ги да работят по-усилено. Ето защо, най-добре е везните да тренират с един партньор или група приятели, никога сами. Те обичат футбола, ръгбито и танците.
 
 
Скорпион
Представителите на тази зодия притежават голяма издръжливост и сила и следователно пилатес и йога не са най-подходящи за тях. Скорпионите се нуждаят от физическо предизвикателство - може би рафтинг.
 
 
Стрелец
Ски и колоездене са много добри варианти за Стрелците. Те задължително трябва да се разтегнат и преди тренировка, тъй като са особено податливи на травми. Фитнесът и груповите упражнения са много подходящи за тях.

Козирог 
Козирозите си падат по интензивните спортове, които тестват техния характер. Колоездене за 2 часа или изкачване на планината е това, от което всеки Козирог се нуждае.
 
 
Водолей
Плуване, танци и екстремни спортове са подходящи спортове за тази зодия. Бягането на дълги разстояния също е добра идея. Важно е често да се променя тренировъчният им режим, в противен случай ще се отегчат.
 
 
Риби
Танци, йога и водни спортове, като плуване или сърф, са най-подходящи за този зодиакален знак. Бягане или каране на колело, последвани от гореща сауна също са добра идея.
 
 
Още интересни статии, свързани със зодиакалните знаци, може да намерите тук.