Една от най-обичаните американски актриси, модели и продуценти Шарън Стоун повдигна завесата за една от най-трудните и болезнени теми за една жена - спонтанния аборт.

64-годишната актриса разкри, че е загубила девет деца заради спонтанни аборти. Стоун, която е майка на три осиновени момчета, сподели подробностите в коментар в Инстаграм, в публикация на сп. "People" за спонтанния аборт на танцьорката Пета Мургатроид, която загуби нероденото си бебе, докато съпругът й беше в Украйна. Пета е австралийска професионална латино танцьорка, родена в Нова Зеландия, която разказа пред света колко драматичен аборт е преживяла. Съпругът й също е танцьор и хореограф с украински корени.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by People Magazine (@people)

 

 

"Ние като жени нямаме форум или специална платформа, където да обсъждаме дълбочината на тази загуба. Загубих девет деца поради спонтанен аборт. Не е малко, нито физически, нито емоционално, но все пак сме принудени да чувстваме, че това е нещо, което трябва да преодолеем сами и тайно, с чувство за собствен провал. Вместо да получим така необходимото съчувствие, както и съпричастност, и изцеление, от което се нуждаем", написа Шарън.  

Припомняме ви, че Стоун беше омъжена за Фил Бронщайн, от когото имаше няколко спонтанни аборта поради автоимунно заболяване и ендометриоза. През 2000 г. те осиновиха сина си Роан Джоузеф. 3 години по-късно обаче, двамата се разведоха, а след още две тя осинови сина си Лиърд, а през 2006 г. стана майка и на Куин.