В живота е много важно да можеш да прощаваш, въпреки че не винаги е лесно. Можем да простим дори и на най-заклетите си врагове, тъй като цялата негативност, която човек натрупва в себе си, се излива само върху него и върху никой друг.

Историята на това момиче може да се стори нереална за някои, но всъщност е истина.

"Днес дъщеря ми е на 11 години.Не е виждала баща си от 7 години. Когато дъщеря ми беше на 2 годиники, той ме попита дали е възможно да се откаже от родителските права и да не ни плаща издръжка. Съгласих се... исках да спася бебето от излишни страдания.Дъщеря ми много добре знаеше кой е баща й и защо не е с нас. Не се опитах да я убедя, че той е "морски капитан"

Когато тя навърши 4 години, бившият ми съпруг внезапно поиска среща, като каза, че е диагностициран с рак. С дъщеря ми се разбрахме да се срещнем с него в парка. И въпреки, че поиска няколко часа, в действителност 20 минути му бяха достатъчни. А после изчезна като в мъгла.

Преди около година наш общ приятел ни каза, че бившият ми мъж има вече друго семейство и деца. Това ме хвърли в ступор. Дъщеря ми чу всичко. Приключихме разговора с него и се качихме в колата. Тя беше толкова спокойна! Знаете ли какво ми каза тя?

"Мамо, това е толкова хубаво! Татко най-накрая се е научил да бъде баща. Толкова се радвам за неговите дечица...!"

И това е вместо напълно оправдани обиди, сълзи и разочарование. Вместо всичко което кипеше в мен! "Тогава, след думите на дъщеря ми, разбрах какво е прошка!"