Пролетта е време за прераждане, когато всяка от нас се стреми да изрази своята женственост и красота. Но след зимния студ и сухия въздух, кожата ни повече от всякога се нуждае от специална грижа, за да възвърне своята еластичност, хидратация и блясък. С нарастването на възрастта, кожата претърпява редица промени. Мимическите бръчки, тези на намръщените лица, пачият крак... дълбоки или повърхностни, тези следи по лицето ни напомнят за изминалото време! Разбира се, няма нищо лошо в това да ги има - те могат да бъдат привлекателни и да придадат характер на лицето. Но не е тайна, че много от нас биха предпочели да държат нещата под контрол, като направят всички възможно да забавят тяхната поява. Коя е основната причина и можем ли да направим така че да стопираме времето? 

Какво ги причинява?

Кожата на всеки човек остарява - поради възрастта, хормоналните промени и множеството други фактори и агресори като излагането на слънце, замърсяването и определени навици в начина на живот, производството на колаген, еластин и хиалуронова киселина намалява. Това пряко влияе върху качеството на кожата - тя става по-тънка, суха, губи своя обем, еластичност и блясък, което допринася за появата на бръчки и други признаци на стареене.

Ето защо е от огромно значение ежедневно да се борим със следите на времето и да следваме правилните стъпки, за да запазим младостта на кожата.

Правилна грижа за кожата 

Възстановяването на кожата на лицето е важна част от пролетния ритуал за красота. Ето няколко стъпки, които ще ви помогнат да върнете обратно свежестта, обема и сияйния вид на своята кожа. 

- Като начало експертите препоръчват да промените начина си на живот към по-здравословен. Спортуването и консумацията на продукти, богати на омега-3 и антиоксиданти, предпазват кожата отвътре и елиминират токсините, за по-сияйна кожа отвътре навън;

- Хидратация - отвътре и отвън с подходящите продукти;

- Никога не мийте лицето си с гореща вода;

- Не пренебрегвайте редовното почистване на кожата си, за да елиминирате всички замърсявания, токсини и следите от грим, които могат да запушат порите. След това използвайте продукти за грижа за кожата против стареене, адаптирани към вашия тип кожа; 

- Без значение от времето винаги, винаги, винаги нанасяйте подходящата за своята кожа слънцезащита;

- Забравете за спането по гръб;

- Кажете "НЕ" завинаги на алкохола и цигарите.

Разбира се, това не е достатъчно и за да избегнем дегенерацията на кожата в ранна възраст, е препоръчително да започнем с подпомагане защитата на своята кожа. Тук идва и...

Иновативната грижа с троен антиейдж ефект от Eucerin Hyaluron-Filler за най-добри резултати

Обикновено всяка дама вижда първите признаци на времето около 30-тата си годишнина нататък. Това е и идеалната възраст тя да включи правилните продукти в своята бюти рутина, благодарение на които да се радва на младежка и сияйна кожа за по-дълго време.

Продуктите на Eucerin® имат силата да променят животи и ни придружават през различните етапи от цикъла на кожата ни, за да удължат нейната младост, независимо от нашата възраст и нужди. Серията Eucerin Hyaluron-Filler и нейнатите клинично и дерматологично доказани ползи в борбата с признаците на стареене, обещават да помогат, като ключовите съставки действат в 3 направления - запълване, стимулиране, предпазване.

Хиалуронова киселина

Всички сме чували за магическата сила на хиалуроновата киселина, чието най-забележително свойство е да задържа водата в клетките до 10000 пъти над собствения си обем. За съжаление, тялото ни започва да намалява запасите си от съставката около 20-годишна възраст и е нужно да я набавяме по друг начин. Eucerin® е първата компания, която включва хиалуронова киселина в своите продукти, като във формулата на серията продукти Eucerin Hyaluron-Filler хиалуроновата киселина е повече от съставка – тя е собствената концепция на тялото за запълване на епидермиса и дермата. Високомолекулярната хиалуронова киселина и нейните големи молекули имат сила да привличат и задържат вода, изпълвайки фините линии, докато нискомолекулярната - с молекули до 40 пъти по-малки от тези на високомолекулярната, прониква в дълбочина в дермата, където запълва по-дълбоките бръчки и стимулира собственото производство на хиалуронова киселина.

Глицин-сапонин

Втората съставка глицин-сапонин стимулира фибробластите в дермата да произвеждат хиалуронова киселина, като заедно с това подпомага производството на колаген с до 49% и защитава от оксидативния страс.

Еноксолон

Последната стъпка в тройния ефект на серия антиейдж грижа от Eucerin Hyaluron-Filler идва в лицето на еноксолона. Иновативната съставка се извлича от женско биле и има задача да потисне разграждането на хиалуронова киселина от ензима хиалуронидаза с повече от 50%. По този начин по-голяма част от нея остава в кожата, хидратира и изпълва фините линии и бръчки.

3x ЕФЕКТ: За 200% повече хиалурон и по-млада на вид кожа

Експертите в грижата за кожата от Eucerin препоръчват на всяка дама да използва комбинация от продукти за постигане на повече от перфектен резултат! Серията Eucerin Hyaluron-Filler включва дневни кремове (със SPF 15 и SPF 30, както и такъв за суха кожа), чиято формула е насочена да се бори с първите признаци на стареене. Продуктите видимо запълват фините линии и бръчки за по-млада на вид кожа, като едновременно с това я защитават от преждевременното стареене, причинено от UV лъчите (фотостареене), задълбочаването на бръчките и защитава кожата от свободните радикали.

Нощният крем Eucerin Hyaluron-Filler също съдържа уникалната комбинация за троен антиейдж ефект от хиалуронова киселина, глицин-сапонин и еноксолон, която осигурява целенасочен подход, който видимо запълва дори дълбоките бръчки. Концентрираният декспантенол подпомага процеса на регенерация на кожата през нощта. Серията предлага и Eucerin Hyaluron-Filler + 3X Effect Хидратиращ нощен крем, чиято ефикасна формула действа през нощта и комбинира високомолекулярна хиалуронова киселина за свързване на влагата на повърхността на кожата с нискомолекулявна хиалуронова киселина за по-дълбока пенетрация към корена на бръчките. Съдържащият се в състава ProVitamin B5 активно регенерира и заздравява кожата през нощта, а витамин E обллекчава оксидативния стрес. В резултат фините линии са запълнени, кожата е интензивно хидратирана за 72 часа, а на сутринта кожата е сияйна и свежа.

За максимална ефикасност при изглаждането на бръчките и за сияеща кожа, специалистите на Eucerin® съветват в рутината да се включи и употребата на Hyaluron-Filler Vitamin C Booster, който осезаемо подобрява антиейдж ефекта, благодарение на съдържащата се в него 10% аскорбинова киселина, която е най-ефективната форма на витамин C, плюс Licohalcone A за неутрализиране на свободните радикали.

Същата серия включва и няколко продукта, които допълват ефекта на действието на 3x ЕФЕКТ - Eucerin® Hyaluron-Filler Нощен пилинг и серум, подпомагащ регенерацията и излющването на мъртвите клетки; Еucerin Hyaluron-Filler Околоочен крем с SPF 15; Eucerin Hyaluron-Filler Свиващ порите серумHyaluron-Filler Ултралек хидратиращ гел и Eucerin Hyaluron-Filler Хидратираща маска с хиалуронова киселина, които имат за цел да се борят с признаците на стареене, да осигурят незабавна хидратация, да действат в посока намаляване фините линии, а кожата да изглежда и да се чувства по-свежа, по-сияйна и подмладена. И всичко това благодарение на тройния антиейдж ефект, който запълва, хидратира и освежава.

Клеопатра е използвала млякото в грижата за своята кожа, през 17 век са инжектирали растителни и животински мазнини, за да коригират естетическите несъвършенства и да забавят стареенето. Днес просто трябва да се доверим на серията Eucerin Hyaluron-Filler и нейния мощен троен ефект!

 

 

 

 

Advertisement