Бъдещата кралица на Англия е овладяла изкуството на красиво оформената пусната коса. Разбира се, тя се доверява на екип от специалисти, които да се грижат за визията ѝ. Е, днес ще научиш как можеш да постигнеш красива коса у дома.

Прическата на Кейт е с много обем, който изглежда съвсем естествен, както и много блясък, който допълва перфектната ѝ визия. Но наистина ли само членовете на кралското семейство могат да оформят прическите си като професионалисти? Надникнете в кралските тайни и съветите на Dama.bg за винаги перфектно изглеждаща грива. 

Ежедневното миене е враг на косата

Ако миеш косата си всеки ден, то горещо те съветваме да намалиш броя миения. Именно агресивните съставки в шампоаните могат да нанесат вреди на косата ти, без дори да осъзнаваш.

Когато косата се мие през ден или дори два, изглежда много по-добре след всеки душ. Вържи гривата си на опашка и ѝ дай малко почивка от всички продукти и уреди, които използваш, за да я поддържаш в идеален вид.

НЕ подсушавай косата с кърпа

Излизаш от душа и първата ти задача е да подсушиш косата си. Разбира се, всички знаем какво следва, а именно агресивно подсушаване с кърпа на всеки кичур. Остави косата да диша и да изсъхне наполовина сама. След това на помощ идва сешоарът, но задължително с дифузер. Именно негова е заслугата за коса, която не хвърчи и не се накъсва.

Сешоар в корените, но не и по дължина

Свикнала си да подсушаваш цялата си коса със сешоара. Опитай да насочваш струята повече в корените и не толкова много по дължина на косъма. Сушейки корените, косата ще бъде по-обемна. Друг трик е да наведеш глава надолу и да се сушиш в тази поза. Макар и да е неудобна, тя ти гарантира обема, който се опитваш да постигнеш.

НЕ прекалявай със стилизиращите продукти

Широко разпространено е схващането, че за да се задържи обемът в косата, тя се нуждае от промишлени количества пяна, спрей и лак. Истината е, че е най-добре да пръснеш съвсем малко лак в основата на прическата. Пяната за коса спомага за по-голям и по-дълготраен обем в косата? Поредната заблуда. Всъщност пяната тежи, което кара косата да пада надолу, което значително отнема от обема.

Коафьорът на Кейт Мидълтън препоръчва да нанасяте продуктите за тази прическа отново с главата надолу.

Обикновена четка за коса вместо преса за коса

Използването на преса за коса като допълнителна стъпка към постигането на желания обем е познат похват. Но резултатът би бил много по-добър, ако косата е изправена по време на самото сушене и то с обикновена кръгла четка. Косата със сигурност ще ти бъде благодарна.

Тайните за красива грива като на Кейт Мидълтън са разкрити. Вече може да се радваш на прекрасна прическа всеки ден.