“Есен, есен, умиращ сезон, кратка песен, тъга полутон...” се пееше някога в една любима песен. Е, точно тогава, когато освен влошаването на времето, се влошават и защитните сили на имунната ни система, едва ли има някой, който да се радва на десетките чайчета, кутийки с лекарства и слоеве дрехи, с които се увива, само и само, за да се стопли най-накрая. Така, обикновено заради влошеното хранене, по-малкото количество пресни плодове и зеленчуци и липсата на достатъчно движение имунната ни система бива отслабена и не може да реагира адекватно на външните атаки на грипа и настинката. Какво е решението? Много просто – да подготвим предварително организма си за ожесточена борба с всички неприятни вируси и бактерии с помощта на мощен имуностимулатор, който да повиши естествените сили и способност на тялото да отговори на натрапниците.

Защото когато се грижим за имунитета си, той ще се погрижи и за нас...

В сезона на настинките и гриповете е известно, че защитните сили на организма ни започват да отслабват, а оттам и производството на антитела, които да разпознаят и унищожат токсините, вирусите и всички онези микроорганизми, които не ни мислят доброто. Една от основните причини да боледуваме по-често през по-студените есенни и зимни месеци е, че стоим много по-дълго време в затворени топли пространства, които както и да го погледнем са си жив развъдник на бактерии. Дишайки общия циркулиращ въздух, заедно с поне още десетина души, ставаме по-уязвими към разпространението и заразяването с вируси. Свикнали обаче да мислим, че единствено работа на тялото ни е да ни покровителства, ние оставяме всичко на произвола и не му помагаме по никакъв друг начин. Разковничето да не попаднем в групата на вечно боледуващите обаче се крие в приема на природни имуносимуланти, които да се преборят, унищожат и отблъснат надалече сезонните респираторни заболявания. За щастие, съществуват много начини да дадем нужното гориво на имунната ни система, за да разгърне тя целия си потенциал и да ни дари със здраве. 

Но когато най-доброто е събрано само в един продукт... всичко си идва на мястото!

В сезона, в който настинките, вирусните инфекции и грипа не пропускат да навестят някого, всички знаем колко досаден е приемът на 101 неща. Когато симптомите са вече налице, много от нас прибягват към медикаменти за облекчаване на симптомите, като капки за нос, пастили за гърло, аналгетици и други, които въздействат на симптомите – наистина пациентът чувства облекчение, но нямат отношение към развитието на висусната атака. Затова по това време от годината особено подходящи за прием са комбинираните продукти, които съдържат в себе си няколко силни съставки, действащи в пълен синхрон. Есберитокс е мощен имуномодулатор, доказал своя ефект в клиничната практика, който гарантирано повишава защитните сили на организма. Комбинацията от мощни активни съставки като бял кедър, диво индиго и ехинацея действа благоприятно в няколко посоки – не само облекчава в пъти по-бързо оплакванията и скъсява продължителността на заболяването, но също така въздейства директно срещу причинителите на респираторни инфекции и по този начин съкращава значително вероятността от поява на усложнения и повторнозаразяване. Tака, само за няколко дни всички симптоми на настинката като хрема, запушен нос, болезнено гърлото и кашлица биват не само потиснати, но и излекувани успешно.

Ехинацея

Доказан имуностимулиращ ефект

Активира фагоцитите, които поглъщат и унищожават чуждите за организма тела и има антивирусен ефект.
Родината на тази билка е Северна Америка, а по-късно се разпространява и в Европа.
За лечебни цели се използват изсушени или пресни корени, съдържащи полизахариди, гликопротеини и производни на кофеиновата киселина.
За да се бори с нежеланите патогени, които ни атакуват по време на настинка, нашият организъм използва така наречените фагоцити, които директно унищожават вредните нашественици. Съществуват редица доказателства, които показват, че Ехинацеята стимулира фагоцитите (макрофаги), за да унищожат и блокират навлизането на вирусите.
 

Бял кедър (Туя)
Унищожава поразените от вирусa клетки

По-позната с другото си име "туя" или "дървото на живота", билката безспорно е едно от най-използваните природни средства от векове и предлага множество предимства за нашето здраве, благодарение на факта, че има естествен мощен противовъзпалителен ефект.

Благодарение на своето антисептично, противовъзпалително, спазмолитично и успокояващо действие пък той се грижи за елиминиране симптомите на ужасната настинка. Тайната? Изобилието от активни вещества и високо съдържание на витамин С в него, който повишава в пъти устойчивостта на организма, произвеждайки повече бели кръвни телца, като по този начин я превръщат в мощен щит срещу сезонните вируси. Освен всичко изброено, кедърът има и противогъбично свойство, което защитава тялото от гъбични патогени.
 
Диво индиго
Ускорява производството на антитела и потиска вирусното размножаване
 

Дивото индиго произхожда от Северна Америка. В допълнение към многото полезни съставки, това растение съдържа полизахариди и гликопротеини.
За лечебни цели се използват изсушените корени на растението.

Според най-новите проучвания, Дивото индиго ускорява най-вече образуването на антитела. При простуда, дивото индиго стимулира В-лимфоцитите да произвеждат бързо и повече антитела. По този начин имунната система е готова възможно най-рано за маркиране на патогените. А това е предпоставка за навременното им прихващане и унищожаване от страна на фагоцитите.
 

Всяка билка е уникална с това как тя засилва имунната функция, но изследванията показват, че комбинацията (Ехинацея, Бял кедър и Диво индиго) в Есберитокс осигурява по-мощен имуномодулиращ ефект, отколкото всеки единичен компонент по отделно. Този допълнителен ефект се получава чрез действията и взаимодействията на концентрираните растителни екстракти. Редица проучвания пък доказват способността на Есберитокс бързо и ефективно да повлияе функцията на имунната система. Мощната комбинация насърчава съпротивителни функции на организма чрез стимулиране на производството и дейността на имунно компетентните клетки. Не на последно място, трябва да споменем, че приемът на Есберитокс значително скъсява продължителността на заболяването и облекчава оплакванията. 

Всичко това прави Esberitox Forte най-добрата формула за бързо оздравяване още от първия ден!