Домът е мястото, където винаги трябва да се чувствате комфортно и уютно. Въпреки това, ако той е пълен с отрицателна енергия, това може да повлияе на емоционалното ви състояние. Тази енергия не се вижда с просто око, но се усеща вътрешно. Тя може да се отрази на вашите семейни отношения, водейки до конфликти и да се създаде атмосфера, пълна с тревога и стрес. Предлагаме ви 10-те най-добри начина да изчистите къщата си от отрицателната енергия:

1. Почистване

Когато влизате в чиста стая, се чувствате спокойни и добре, но не същото може да се каже, ако там цари бъркотия. Факт е, че безпорядъкът поражда негативизъм. Всеки път, когато почиствате, вие освобождавате вашия дом от отрицателната енергия.

Редовно забърсвайте праха, включително в банята и тоалетната; пазете чисти дръжките и стъклата на прозорците; всеки път, преди да заспите, проверявайте дали сте оставили мръсни чинии; сгъвайте старателно дрехите; изхвърляйте нещата, които вече не ви трябват; дръжте мръсното пране в подходящ кош.

2. Опушване


Това е един от най-старите начини да се отървем от отрицателната енергия, който е останал още от древните индианци.

Най-подходящ е градинският чай. Пръчиците за горене ще неутрализират лошата енергия и ще подобрят вашето благополучие и бистрота на ума. Освен това ароматът на градинския чай релаксира.

Тези пръчки се продават в магазините, но можете да си ги направите сами. Просто изсушете клончета от градински чай на слънце. Преди да започнете процеса на опушване, отворете всички врати и прозорци, за да почистите къщата си правилно. Започнете най-напред от себе си, като насочвате дима от главата към петите. След това обиколете дома си като държите пръчката в лявата ръка и се фокусирате върху стените, ъглите и пода. Говорете нещо положително, за да предизвикате този вид енергия. Накрая изнесете пръчката навън и я изхвърлете.

Подходящи други аромати са лавандула, бор и кедър.

3. Преместване на мебелите

Да пренареждате мебелите от време на време не е лоша идея, защото и по тях се задържа лоша енергия. Най-добре е да го правите веднъж месечно. В действителност рокадите ще са нужни само докато разберете, че мебелите най-после са точно там, където ги искате. Тогава веднага ще се почувствате по-добре.


4. Слънчева светлина и свеж въздух

Комбинацията от слънчева светлина и свеж въздух ще донесе в дома ви положителна енергия. Отварянето на вратите и прозорците рано сутринта, помагат положителната енергия да изгони негативната.

Слънчевата светлина е източник на витамин Д, който е много полезен за здравето. Слънцето е в състояние дори да ви спаси от стреса!

5. Морска сол

Друг много добър начин да се отървете от негативната енергия. Смята се, че морската сол генерира отрицателни йони във въздуха, като по този начин създават положителни флуиди.

Сложете няколко супени лъжици морска сол в чаша с топла вода, разбъркайте да се разтвори и след това изсипете в спрей бутилка. Напръскайте стаите, особено в североизточните и югозападните ъгли. Оставете за една нощ и на сутринта почистете солта.

Ако искате да се отпуснете, изсипете във ваната чаша морска сол и полежете в нея  15-20 минути.

6. Пляскане с ръце

Звукът от силно пляскане отблъсква негативното. Майката Природа използва този метод, когато устройва гръмотевични бури. Да се предотврати негативната енергия помага и силен звън от звънчета.

Разходете се из къщата и пляскайте с ръце, особено в ъглите. Трябва да пляскате енергично и шумно. Освен това, може да използвате камбанки, барабани или тибетски чаши.

7. Етерични масла

Етеричните масла също помагат да се обърне отрицателната енергия в позитивна. Те имат и лечебни свойства, които могат да ви помогнат да направите домашната атмосфера по-здравословна.

Ако решите да използвате етерични масла, изберете лимон, сладък портокал, лавандула, градински чай, мента или роза. Напълнете бутилка с вода и добавете 15-30 капки етерично масло. Може да напръскате, както с морската сол.

8. Живи растения

Природата е нашият най-добър защитник от отрицателната енергия. Има много растения и билки, които могат да бъдат полезни за вас. Те прогонват отрицателната енергия, така че вашият дом да стане по-красив и по-уютен. Не по-малко важен е кислородът, който ни дават растенията.

Ако решите да отглеждате вкъщи цветя, изберете бамбук, дървото на парите, градински чай, босилек, алое вера, лилия, розмарин или жасмин.

9. Кристали

Някои кристали и камъни могат да помогнат да се прогони негативизма от къщата. Кристалите предизвикват високи вибрации, така се борят дори с отрицателните мисли!

Черен турмалин - един от най-добрите варианти. Поставете го на входа на къщата, така че да предотврати проникването на лоши неща.

Други подходящи кристали и камъни: розов кварц, опушен кварц, черен оникс, аметист, черен обсидиан.

За да ги накарате да работят по-добре, през седмица ги мийте. Поставете ги във филтрираната вода и след това ги изсушете на слънце най-малко 4 часа.

10. Шафран

Шафранът може да бъде много полезен в дома ви. Според тибетската традиция, силите на злото не могат да понасят силната миризма на шафран, така тя отблъсква негативната енергия.

Поръсете шафран на прага си по залез слънце. Това означава, че каните положителната енергия във вашия дом. Може да го смесите с вода и да напръскате навсякъде из къщи.