Ако отскоро се интересувате от фън шуй неговите правила могат да ви се сторят доста объркващи. Затова днес ще ви предложим 6 промени, които можете да направите бързо у дома си и, които ще донесат истински промени, които скоро ще видите. Фън шуй всъщност балансира връзката между живота ви и пространството, което обитавате. Логично, нали?

1. Изхвърлете ненужните вещи

Това важи както за дома, така и за офиса ви. Бъркотията и вещите, които не използвате от носят застояла енергия и пречат на промените в живота ви. Експертите твърдят, че щом се отървете от тях можете да се разделите дори с няколко килограма, както и с главоболието си. 

2. Дръжте капака на тоалетната си чиния затворен

Според традиционното разбиране на фън шуй тоалетната е канал през, който изтича добрата енергия, както и парите ви. Опитайте и ще видите, че ще има разлика. 

3. Задължително обградете спалнята си с две нощни шкафчета

Те трябва да са разположени от двете страни на леглото, за да поддържат баланса в живота ви. Хубаво е те да бъдат и грижливо подредени. Още нещо - дори да сте сами и в момента да търсите половинката си - отново заложете на две шкафчета, така Вселената ще разбере, че сте готови да приемете любовта в живота си

4. Не работете с гръб към вратата

Тази позиция ви поставя в неизгодно положение, чрез нея губите увереността и властта си и се чувствате постоянно заплашени от нещо. Ако е невъзможно да промените мястото му, поставете огледало, така че да можете да виждате вратата. 

5. Отглеждайте растения 

Растенията символизират природата, растежът, креативността, а освен това пречистват и въздуха. Това важи с особена сила, ако използвате твърде много електроника. Ето и няколко идеи за цветя, които не изискват кой знае каква грижа. 

6. Поправете счупените неща

Всички притежаваме счупени неща, с които не искаме да се разделим или просто отлагаме да поправим. Мястото, което обитавате е огледало на вас самите. Има логика, нали? След като поправите или изхвърлите счупените вещи, които ви заобикалят, вероятно ще ви се стори значително по-лесно да се справите с проблеми, които отдавна ви тормозят.