Независимо дали се опитвате да заздравите връзката си или да намерите новата си любов, потокът на енергията около вас е от изключителна важност. Точно тук на помощ идва древното китайско изкуство за хармонизиране на средата, която ви заобикаля - Фън шуй. Ако усещате, че връзката ви няма развитие, често се карате с партньора си или търсите нов такъв, най-лесният вариант е да пренаредите спалнята си, която трябва да бъде като оазис, в който да си почивате и да се чувствате отпочинали и релаксирани.

Съветите, които ще ви споделим днес са изключително лесни за прилагане:

1. Разчистете всичко ненужно

Много от нас имат сериозен проблем с това да се разделят със стари вещи, които не използват. Истината обаче е, че те символизират миналото и ви дърпат назад. Много е важно освен да подредите и изчистите спалнята си, да премахнете от нея всички неща от предишните ви връзки, особено ако те са били нещастни. Връзките ви всъщност са отражение на състоянието на спалнята ви, ако тя е разхвърляна, хаотична и безидейна - такива ще бъдат и отношенията ви. Ако искате спокойна, подкрепяща и релаксираща връзка - направете и мястото, на което си почивате такова. Не забравяйте, че предметите попиват енергия и е много важно да разберете, че те всъщност ви дърпат назад и пречат на нови неща да влязат в живота ви.

Подредете всички шкафове и чекмеджета и ги напълнете само с вещи, които използвате често, така ще поддържате движението на енергията невъзпрепятствано. Не поставяйте нищо под леглото си, не искате да спите върху неподвижна, стара и нежелана енергетика, нали? Бъркотията в спалнята ви може да ви е вкопчила здраво в миналото и да ви пречи да продължите напред в живота, работата и връзката ви.

2. Обърнете специално внимание на ъгъла на взаимоотношенията

Най-далечният десен ъгъл в спалнята ви, погледнато от вратата, е ъгълът на взаимоотношенията и любовта. Разчистете този ъгъл добре и поставете там символи на любовта - сърца, статуетки по двойки, две свещи и т.н.

3. Всичко x 2

Много е важно да заявите ясно на Вселената, че имате желание да бъдете във връзка. Дори в момента да нямате партньор е необходимо да подредите така спалнята си, че да му направите място. Задължително е от двете страни на леглото да има еднакви нощни шкафчета, по възможност с еднакви нощни лампи. Необходимо е за него да има и достатъчно място в спалнята, така че предвидете пространство в гардероба. Много е важно символите, които присъстват в спалнята ви да символизират двойка - премахнете всички снимки и картини, на които има един човек, дори да сте вие самите. Заменете ги с такива, които символизират любовта и отношенията, които искате да привлечете.

4. Използвайте червено и розово, но внимавайте!

Розовото и червеното могат безспорно да увеличат страстта в спалнята ви, но ги използвайте само като акценти, защото могат да бъдат свръхстимулиращи. Можете да използвате такива чаршафи, но в никакъв случай не боядисвайте някоя от стените си в такъв цвят.

5. Позицията на леглото е всичко

Позицията на леглото в спалнята ви е един от най-важните елементи според Фън шуй.

- Най-добрата за леглото е по диагонал от вратата, така че то едновременно да не е на пътя на енергията, която влиза от вратата и да не е срещу нея

- Разположете го възможно най-далече от вратата

- От изключителна важност е леглото да не е разположено точно срещу вратата и краката ви да сочат към нея - това се смята за поза мъртвец и според китайската традиция такова разположение може да доведе до тежки последици за вас, дори и до заболявания.

- Не поставяйте леглото си под прозорец, това ще отслаби енергията ви.

6. Изберете легло с цяла табла

Препоръчително е таблата на леглото да бъде подпряна на стена и да бъде цяла, за да може през нощта тялото ви да получи необходимата подкрепа, за да си почине и да се възстанови. Цялата табла символизира солидарността във връзката ви и я заздравява. Таблата съставена от различни гредички пък символизира детска кошарка (детинска връзка) или затвор (трудна и тежка връзка).

Ако таблата на леглото ви е съставена от греди и в момента нямате възможност да я подмените, имате няколко варианта пред себе си - да вземете поставите големи възглавници, които да имитират цяла табла или пък да я тапицирате.

7. Откажете се от огледалата в спалнята си

В повечето модерни спални, от гледна точка на практичност, огледалото е разположено върху някоя от вратите на гардероба. Това обаче може да бъде проблем, тъй като много експерти по фън шуй съветват леглото, в което спите, в никакъв случай да не бъде отразявано от огледало. Причинете са няколко.

- Може да предизвика появата на трети човек във връзаката

Тъй като отражението в огледалото удвоява енергията, това включва и тази на интимността и любовта.

- Може да предизвика безсъние

Отново поради факта, че огледалото отразява всякаква енергия, то може да възпрепятства спокойствието ви и да доведе до безсъние. Това твърдение има и научно обяснение. Според специалистите по човешка анатомия очите ни са снабдени с "детектори" за движение. Те са били много важни за оцеляването на вида ни на земята, тъй като по този начин нашите предци са ловували и са успявали да засекат плячката си. Тези сензори продължават да са активни и всяко движение в огледалото, дори и да не очаквате там да има такова, ви разсейва.

8. Премахнете цялата техника

Спалнята е пространство за релакс и интимност, затова е най-добре да премахнете от нея всички неща, които са свързани с работа - компютри, електронни игри, телевизори и дори уреди за тренировка.

Какво НЕ трябва да имате в спалнята си

Снимки на семейството ви, осветителни тела, които не работят или такива с изгоряла крушка, умиращи растения, книги за самопомощ. Избягвайте и вода или фотоси и картини на вода, тя може лесно да "отмие" страстта в отношенията ви. 

Подменете мебелите в спалнята, ако сте приключили връзка

Както вече споменахме, предметите задържат енергия, затова ако сте приключили скоро дълготрайна връзка, е най-добре да подмените част от мебелите в спалнята си, особено леглото, в което заедно сте прекарвали по 8 часа на ден. Ако не можете да си го позволите, заложете на подмяна на матрака - той ще позволи да се заредите с нова енергия докато спите и ще изчисти пространството от негативната енергия на предишната връзка. Ако пък искате да подобрите сегашната си връзка, също е добре да подмените матрака, ако той е останал от предишните ви взаимоотношения.

Разчистете и пространство, за да можете да привлечете любовта към себе си. Изпразнете свободното нощно шкафче, оставете няколко свободни закачалки в гардероба.