Няма нищо лошо да търсиш приятелите, семейството и колегите си. В края на краищата щедростта ти може би е това, което ти е помогнало да постигнеш целите си през 2018 година.

Но на прага на 2019, е време да се фокусираш върху себе си. Вече знаеш какво искаш от новата година. А какво трябва да направиш, за да стигнеш там?

Овен

Дръж се здраво, защото големите приключения идват през 2019 година. Марс, управляващата ти планета, влиза в знака ти за Нова година, за да те насочи към „светлината на прожектора“. Тази планета на страстта означава, че ще имаш всичко необходимо, за да предприемеш следващата голяма стъпка. Няма да стане постепенно, а когато видиш момента, му се остави!

Телец

Когато планетата на войната Марс навлезе в Телец през февруари, най-накрая ще разбереш кога да спреш. Винаги си щастлива да помогнеш, когато можеш, но има хора в живота ти, които са поискали твърде много през 2018 г. и е време да спреш това. Може да почувстваш хаотична енергия, когато Уран е в твоя знак през март, но ако си твърдо зад убежденията си, онези, които те експлоатират по някакъв начин, ще се научат да те уважават.

Близнаци

2019 е годината на прераждането за теб. Новолунието в началото на юни е идеалното време да преосмислиш приоритетите си. Използвай това време, за да премахнеш хора или дейности от живота си, които ти губят времето и го запълни с всичко, което ти дава цел или те прави щастлива.

Рак

Ще бъдеш изкушена да се запиташ за определени неща тази година. Уран, планетата на бунта, ще наруши зоната на целите ти в началото на март. Тогава Меркурий ще бъде в ретроградна зона, свързана с твоята психика. Не позволявай тези енергии да подхранят несигурността ти. Проектите, които си започнала, заслужават вниманието ти и само ти си подходящият човек за тези задачи.

Лъв

Ще бъдеш готова да се обвържеш през 2019 г. Ранната връзка Марс-Уран ще даде поле на всички тези взаимоотношения и на проектите, които заслужават вниманието ти. Когато пълнолунието е в зоната на страстта, близо до рождения ти ден през юли, ще бъдеш готова за обвързване. Помисли внимателно за това, което искаш от личния и професионалния си живот през тази година, защото може да „блокираш“ решенията си.

Дева

Пътят те зове. 2019 година ще бъде идеалната година за пътувате, защото Уран се движи в 9-тия ти дом на висшия разум в началото на март. Дори и да не пътуваш физически, ще бъдеш по-отворена да виждаш други гледни точки, особено с новолунието около рождения ти ден в края на август, което символизира промяна и прераждане. Позволи са да посетиш нови места духовно, физически и емоционално, за да потвърдиш желанията си.

Везни

Ще бъдеш мишена на клюки сред връстниците си през 2019 година. Лунното затъмнение в средата на юли в семейния ти сектор ще бъде в съответствие с Плутон, който може да донесе подновяване или глад за власт. С тези изкусителни чувства хората ще продължат да слушат слухове за теб, защото са заплашени от енергията ти. Опитай се да простиш на онези, които говорят за теб, защото не искат да бъдат злонамерени. В противен случай не им обръщай много внимание. Около теб ще се случват много неща тази година.

Скорпион

2019 ще бъде като влакче в увеселителен парк за теб, но ще се насладиш на пътуването. Връзка между Марс и Уран през март може да бъде опасно нестабилна за теб и може да загубиш уважение на работа или да преживееш финансов удар. Но когато Марс, управляващата те планета, се пренасочи към зоната на кариерата ти през юли, ще бъдеш благодарна, че си поела рисковете, които си направила. Твърдостта ще ти помогне да устояваш себе си през годината, като ти даде сили да разшириш границите си.

Стрелец

Юпитер ще се премести в твоя знак в края на 2018 г. и ще остане благосклонен до края на 2019 г. Тази планета на късмета и разширяването означава, че си готова да проучиш личното или духовното си развитие. Какви промени в живота си отлагаш? Независимо дали става въпрос за спестяване за мечтани ваканции, или за преосмисляне на свободното време, 2019 е година, през която да погледнеш навътре в себе си към това, което ти дава цел в живота.

Козирог

Прекарала си прекалено много време през 2018 г., опитвайки се да бъдеш това, което според теб всеки иска да бъдеш, но сега е време да си Козирогът, когото трябва да бъдеш. Марс ще се премести в историческата ти зона от Нова година до края на март/началото на април, което означава, че сега е времето да изследваш своята идентичност и наследство. Прегърни частите от семейната си история, които резонират с теб и с гордост ги сподели. Хората около теб ще те уважават още повече.

Водолей

Между обединяването на Венера и Юпитер в семейната ти зона в края на януари и образуването на тройка с Юпитер и твоята управляваща планета, Уран, в средата на декември, ще процъфтяваш. През 2019 г., като на преден план за теб ще е семейството. Но вместо да се съсредоточаваш върху това, което може да жертваш за него, отдели време да оцениш какво те кара да го обичаш. Вече се притесняваш за това, което трябва да дадеш на децата си, но какво ще кажеш за това, че те те карат да се усмихваш? Може би е време да се свържеш отново с роднина, с когото си загубила връзка – обади му се или го посети.

Риби

Космическият късмет за кариерата ти е на твоя страна в началото на годината. "Късметлийски Юпитер" ще съответства със семейния ти знак в кариерата ти тази година, а Марс - планета на задвижването и решителността, е в зоната на парите ти преди рождения ти ден. Упоритата ти работа ще ти се „отплати“ финансово. Ако не избягваш предизвикателните възможности, ще се възползваш от наградите им.