Предложението за брак е много важно и всеки мъж знае, че то трябва да е романтично и специално, но различните жени си представят романтиката по различен начин. Ето защо е важно предложението да е съобразено с характера на потенциалната булка.

Зодията ни обикновено може да разкрие много за характера ни, включително и за това на какво предложение бихме се зарадвали най-много. Така че господата могат да прочетат на какво предложение би се харесало на тяхната любима, а дамите могат да проверят дали са типични представителки на своята зодия.

Овен

Овните са оптимистични и страстни натури, това означава, че мястото на самото предложение не е от значение. За тях е важно предложението да е искрено и чистосърдечно, а дали ще бъде толкова впечатляващо, че да го дават по новините – това изобщо не ги интересува. Най-добре е да зададете въпроса насред някой мил момент, вместо да го подготвяте една година.

Внимание: Овните са доста нетърпеливи, така че, ако вече сте си говорили за брак, не се бавете с предложението, иначе тя може да загуби търпение и да реши, че намеренията ви не са сериозни

Телец

Телците обичат простичките радости в живота, но обичат и да се глезят. Хубавата храна просто ги разтапя. Съветваме ви да ѝ направите предложение по простичък, но очарователен начин. Например може заедно да сготвите любимата ѝ вечеря и на масата да зададете въпроса или пък да излезете на разходка след вечеря и да я изненадате насред цъфналите цветя в любимата ви градинка.

Близнаци

Близнаците обичат музиката и пътешествията. Затова ви предлагаме да купите билети за неин любим изпълнител в друга държава. Така хем ще отидете на екскурзия, хем ще я завършите паметно с един грандиозен концерт. Задайте въпроса на любимата ѝ песен.

Внимание: Близнаците са малко нерешителни, така че може и да не чуете „да“ веднага.

Рак

Раците са много емоционални и сантиментални. Те много обичат водата, затова ви съветваме да организирате едно много романтично предложение на плажа по залез слънце.

Бонус: Не забравяйте да наемете човек, който да заснеме предложението, защото вашата дама ще иска да си го има за спомен.

Лъв

Лъвовете обичат лукса и пътешествията. Ако ще предлагате на дама от тази зодия, пръстенът задължително трябва да е хубав и по неин вкус. Съветваме ви да я заведете на някоя романтична и екзотична дестинация. Намерете най-романтичното кътче в мястото, което сте избрали, и ѝ задайте въпроса там.

Дева

Девите не обичат да са в центъра на вниманието, затова не ѝ предлагайте пред други хора. Най-добре е да го направите на четири очи. Освен това Девите много обичат природата, така че ви съветваме да организирате едно малко пътешествие на някое чудно място и да я попитате там, докато наоколо няма други хора.

Везни

Везните са много комуникативен и екстровертен знак. Затова е най-добре да съберете най-близките ѝ приятели и роднини и да зададете въпроса пред тях. Но в никакъв случай не го правете на нечия сватба, защото ще развалите и сватбата, и предложението. Вместо това организирайте парти изненада за половинката ви и задайте въпроса тогава.

Скорпион

Скорпионите много държат на истината, честността и фактите. Най-доброто предложение за една дама от тази зодия е просто да ѝ кажете, че искате да остареете заедно. Все пак не задавайте въпроса, без да сте поне малко подготвени, т.е. все пак трябва да купите пръстен, за да знае, че сте сериозен.

Стрелец

Стрелците обичат свободата и пътешествията, затова не бързат да се омъжват. Най-важното е да я убедите, че бракът не е краят на света и приключенията ви ще продължават и след сватбата. Заведете я на някое вълнуващо място, за което отдавна си мечтае, и там ѝ задайте въпроса.

Козирог

Козирозите много държат на семейството, така че може да ѝ предложите на някоя семейна вечеря (но само при условие че те одобряват вашата връзка), и то с някоя много романтична, но не твърде сантиментална реч.

Бонус: Козирозите са големи традиционалисти, затова задължително паднете на едно коляно, а преди това питайте баща ѝ дали ще ви даде ръката ѝ. За нея е много важно да се разбирате със семейството ѝ, така че това много ще я трогне.

Водолей

Много Водолеи не вярват в брака, така че има вероятност тя да каже „не“. За да я убедите, трябва да ѝ докажете, че сте достоен за уважение. Например можете да ѝ помогнете с някоя хуманитарна кауза, защото Водолеите са много отдадени на това да помагат на околните и често се занимават с благотворителност. Ако взимате участие в подобни каузи, ще ѝ покажете, че сте създадени един за друг. Най-добре е да зададете въпроса след някой успешен проект, докато е още развълнувана.

Риби

Рибите обичат музиката и романтиката. Една традиционна вечеря на свещи много ще ѝ хареса, но ако наемете цигулар или пианист, който да изпълни любимата ѝ песен, това наистина ще я разчувства.