Честите промени във времето, на които ставаме свидетели напоследък отслабват имунитета на всеки от нас. Силно застрашени са най-малките – все още неукрепнали и постоянно подложени на риск от заразяване в детските заведения и площадки, те са идеалната „жертва” на вирусните заболявания, предавани по въздушно-капков път.

Всяка майка иска здрави, силни и енергични деца през цялата година. За целта е нужно да предприемем няколко лесни стъпки, за да повишим защитните сили на детския организъм. Наред с приема на достатъчно разнообразна и богата на витамини и минерали храна, топлите дрехи в студените дни и честите разходки на чист въздух, Вашият малчуган се нуждае от допълнително подсилване на имунитета, за да се справи с многобройните причинители на инфекции, на които е подложен ежедневно.

Една природна съставка, използвана още от бабите ни - черният бъз успешно помага за изграждането на по-устойчив имунитет срещу настинките и грипа. Според народния лечител Петър Димков черният бъз заслужено си спечелва титлата Царицата на българските билки, защото това е най-силната билка, която държи имунитета буден. Черен бъз в комбинация с други напълно естествени имуностимуланти като популярните напоследък бета глюкани и шипка предизвикват мощен антивирусен ефект.

Под формата на сироп, трите съставки представляват мощен имуностимулатор, който подпомага естествената защита на организма. Чрез трите природни съставки, вирусът не може да се фиксира върху клетката и така не може да проникне и да се размножава.

Тройната комбинация подсилва и някои от елементите на клетъчния имунитет, които директно потискат и унищожават причинителите на инфекции – било то вируси или бактерии.
Предимството на сиропа Марсианци ИмуноФорте е, че са спазени максимално точно пропорциите на всяка от тях - висококонцентриран екстракт от черен бъз, бета глюкани, екстракт от шипка и витамин C, за да се постигне нужния имуностимулиращ ефект. Освен това съставът е изчистен от изкуствени оцветители, аспартам, консерванти и глутен, което го прави подходящ и за малките деца над 1 година.

Сиропът е подходящ както за интензивна, така и за ежедневна употреба в зимния период, при първи симптоми на грип и настинка, по време и след терапия с антибиотик, с цел възстановяване на имунната система и избягването на повторна инфекция.