Трябва да обичаш не само в силните моменти, но и в най-тежките. Трябва да си до човека, който искаш, и в спокойните вечери, но и в шумните. Трябва да знаеш кога всичко опира до теб и кога до него, как да понесеш болката.

Лесно е да се влюбим и изгубим в романтиката. Лесно е да започнеш нова любов. Трудната част идва, когато трябва да се напаснете един с друг.

Когато връзката ви трябва да устои на времето, стреса и задълженията, тогава идва и борбата. Тогава започват и споровете за малки и големи неща.

Любовта е изкуство и нейното задържане също. Трябва да помниш защо обичаш другия така, както е било в началото. Не трябва да се отказваш от любовта, когато сметките дойдат, когато се появи нарпежение, когато нямате достатъчно време един за друг. Не се плаши толкова лесно. Не се плаши от разочарованието. Не се плаши и от доверието. Трябва да бъдеш готова за всичко, за раздялата.

За да продължиш да обичаш някого, трябва да познаваш себе си да помниш предишните си грешки. Приеми себе си, за да не се обвиняваш. Не може все ти да си жертвата. Понякога и ти имаш вина, но не напълно.

За да продължиш да обичаш някого, трябва да знаеш какви са твоите недостатъци, да спреш да мислиш, че си недостатъчна. Не вярвай на онзи глас в главата ти, че трябва да се откажеш от любовта.

За да продължиш да обичаш някого, трябва да опознаеш и приемеш себе си с всеки един недостатък. Трябва да си готова да покажеш истинското си Аз пред човека, който си избрала.

Да обичаш някого – това е геройство. Любовта не е за несериозни хора. Ако си позволиш да обикнеш някого, то това не е изблик на слабост. Няма от какво да се срамуваш.

Любовта е за онези, които са готови да се откажат от надеждата. Те са бойци, готови да се жертват за останалите. Те са онези, които могат да дават подкрепа на онзи до тях. Те са онези, които не биха обвинявали другите, но биха разрешили проблемите заедно.

Тя е за хората, които казват на човека до тях, че е Единствен, които ще се борят за него. Те са онези, които искат щастието, връзката и всяка отговорност, която идва с нея. Готови са първо да открият щастието сами, за да го дадат на останалите. Те знаят разликата между любовта, която си заслужава, и онази, която не си. Те биха останали през всяко едно предизвикателство, биха казали истината.

За да продължиш да обичаш някого, трябва да си готова за всичко, за падения и за висоти. Истинско постижение е да поддържаш една любов жива. Взима всичко, но красивите неща винаги остават.