X

Как да се грижим правилно за кожата на лицето

от в 16:59 на 20.07.2013 в Красива дама | Грижа за лицето


Как да се грижим правилно за кожата на лицето

Как да се грижим правилно за кожата на лицето
Мили дами, грижейки се или не за кожата на лицето си, трябва да имате предвид факта, че тя говори за много за вас. Тя е едно от нещата, което мъжете забелязват във вас – често не в самото начало. За да можете да придадете един съвъреш завършек на външния си вид, трябва да полагате чести грижи и за кожата на лицето си. Често обаче това, което правим не е достатъчно, та за това тук ще обърнем внимание на дребните детайли. 
 
Основната грижа, която полагате за кожата, трябва да бъде изцяло съобразена с типа й. Според това дали е мазна, суха или от смесен тип кожата трябва да получава точната грижа. Сухата кожа е препоръчително да се третира с дълбоко хидратиращи продукти, които да повишат влажността й. Към мазната кожа разбира се, се подхожда по обратния начин. Използвайте продукти, намаляващи омазняването, като разбира се трябва и да внимавате употребата и в двата случея да не е прекомерна. Изборът на продукти обаче никак не е лесен предвид широкото им разпространение. Много внимателно трябва да подбирате всяко едно нещо, което мажете по кожата на лицето си, а и не само там. Внимателно избирайте продуктите и ги използвайте правилно. Демакиантът например, освен вечер за отстраняване на грима, може да ползвате и сутрин, за да почистите остатъците от нощния крем. Скраб за лице може да ползвате само след демакианта и то само веднъж седмично, за да не уведите кожата на лицето. Серумите, които са ценни поради високата концентрация на полезни съставки, няма как да ги използвате за хидратант например. Околоочният крем е препоръчителен за всички над 25 годишна възраст. Нанася се преди самата хидратация, за да подхранва кожата около очите ви. След цялото почистване, хидратиране и тонизиране е време да нанесете и дневния крем. Нанася се върху цялото лице с кръгови движения. 

Ако все още някои от вас гледат на цялата тази процедура като мъчение, е хубаво да кажем, че повечето от тези продукти, освен за външния вид се грижат и за здравето на кожата на лицето. А здравата кожа изглежда добре и без да полагате особено грижи за вида й. По този начин употребата на едни продукти компенсира отсъствието на други. 
 


Теми   грижа | красота | лице

Още по темата

Коментари

Зареждане


x

Ако не искаш да получаваш най-интересните статии, натисни тук.