Кой не обича да се забавлява на слънце? Плажът може да бъде един чудесен начин да прекарате деня, да стимулирате имунната система и да съберете тен. Ако спазвате някои основни правила, можете да бъдете сигурни, че кожата ви ще остане гладка и нежна по време на лятната ви отпуска.

 

  • Душ и хидратиране

След плажа и използването на слънцезащитни кремове е време да почистите и хидратирате кожата. Не използвайте обикновени сапуни, а натурални хидратиращи  сапуни или душ гел. Веднага след изсушаване, нанесете масло за тяло, което да върне влагата на кожата ви. Солената морска вода и слънцето могат да изсушат кожата и да я дехидратират. Ако имате слънчево изгаряне, използвайте облекчаващи продукти за след слънце.

  • Хидратиране на ходилата

Знаеш ли колко са полезни разходките по бос крак на пясъка? (Е, поне в хладния мокър пясък!) Пясъкът е фантастичен природен ексфолиант. След плажа обаче се налага да се погрижите за ходилата и да ги хидратирате. Отстранете мъртвата кожа, накиснете краката в солена вода, след което ги намажете с крем за крака. 

  • Защитете косата

Помислете как ще се отрази парещото слънце на косата ви. За да я предпазите, използвайте слънцезащитен крем за коса с UV. Нанесете спрей или балсам за коса. Когато си приберете у дома след плажа, използвайте широк гребен, за да отстраните пясъка и козметичните продукти от косата си. 

  • Нежна грижа за лицето

Използвайте слънцезащитен крем за лице с висок фактор в началото на лятото. След като вече имате тен, можете да намалите защитния фактор. След плажа почиствайте лицето от крема, пясъка и солената вода и хидратирайте щедро. 

  • Успокойте устните

Използвайте балсам за устни със SPF през целия ден. Устните могат да изгорят много лесно и да станат болезнени. Нанесете плътен слой балсам или вазелин за устни, преди да влезете в морето. Повторете след излизане от водата.

  • Вода, вода и вода

Трудно ви е да си представите, че трябва да изпиете 8 чаши вода, когато единственото ви желание е да изглеждате безупречно в изрязания бански на плажа. Водата обаче ще ви предпази от дехидратиране. 

 

Радвайте се на слънцето защитени и привлекателни. И не забравяйте, че слънцето е най-горещо от 11 до 16 часа. По това време не се излагайте на парещите слънчеви лъчи, за да не изгорите.

Ако още не сте избрали къде точно искате да придобиете вашия тен, може да разгледате офертите за ЛЯТО 2013 тук ---> http://bit.ly/ZeCn40