Всяко пътуване ни поставя пред множество неизвестни. "Дали ще вали, когато отида?", "Как се обличат хората там, дали ще се впиша в обстановката?", "Дали да взема онази сладка малка рокля, в случай че срещна мъжа на мечтите си?"...

Толкова много неизвестни, които превръщат опаковането на багажа в истински кошмар, защото много добре знаеш, че багажът ти трябва да е малък и компактен, но все не можеш да го постигнеш. Задачата обаче е напълно постижима! Просто ти трябва малко опит и няколко мъдри съвета от онези, които вече са си изпатили.

Днес споделяме няколко съвета, които ще се окажат от полза както на начинаещите пътешественици, така и на опитните туристки:

1. Сложи пред себе си всички дрехи и обувки, които смяташ да вземеш, и премахни поне една трета от тях! Трябва да вземеш само това, което ти е необходимо, така че забрави за високите токчета, второто яке и т.н. Вместо токчета, заложи на балеринки, защото те са леки, удобни и можеш да ги съчетаеш с много дрехи. 

2. Предишния ден си си купила много сладки обувки, които изглеждат толкова удобни и нямаш търпение да ги вземеш със себе си? Просто забрави! Вземи със себе си само обувки, които вече си носила няколко пъти и знаеш, че са удобни, освен ако не искаш да получиш мазоли още на първия ден. Ние препоръчваме маратонките за дълги разходки и балеринките, ако времето е топло и искаш да носиш някоя сладка рокля.

3. Вземи си шал, защото той може да те спаси в много ситуации: можеш да се наметнеш, ако ти е студено; можеш да прикриеш раменете си на религиозните места; можеш да го използваш като интересен акцент в облеклото – така ще изглеждаш стилна с минимална усилия.

4. Сведи бижутата до минимум, защото екстравагантните и скъпи бижута ще привлекат вниманието на крадците. Освен че ще се притесняваш за тях, те заемат и място, което можеш да използваш за друго.

5. Недей да сгъваш дрехите, а ги навий на руло, по този начин ще събереш повече неща в куфара или раницата. Само ако знаеш какви страхотни дрешки открихме в магазини Мания с останалите момичета от екипа... Класически, екстравагантни, елегантни - за всяка има по нещо. Сигурни сме, че и ти ще се влюбиш от пръв поглед в тях!

6. Носи най-тежките и обемни дрехи върху себе си, когато тръгваш, особено маратонките, дънките и якето. Наметни се с шала и сложи всичките бижута върху себе си. По този начин ще освободиш място в багажа си и ще спестиш от летищните такси за багаж.

7. Приготви си найлонови пликчета, които все ще ти потрябват (за боклук, мръсни дрехи и прочие). Ако ще пътуваш за първи път със самолет, увери се, че абсолютно всички течности са в найлонови пликчета с цип.

8. Няма да е лошо да провериш прогнозата за времето и да научиш нещо за чуждата култура, преди да отидеш, за да си подготвена поне малко.

Ще ти дадем и примерен списък с дрехи, които е добре да вземеш. Той, разбира се, може да бъде променен в зависимост колко време ще продължи пътуването ти:

За умерен климат:

  • 4–5 тънки потници или тениски, които се съчетават лесно с различни долнища;
  • 2–3 ризи с дълъг ръкав, който могат да се носят и в съчетание с потник;

Риза Karl Lagerfeld от mania.bg

  • 1 рокля;

Рокля Karen Millen от mania.bg

  • 1 чифт дънки или дебели панталони. Попаднахме на няколко страхотни модела на един от любимите ни дизайнери в магазин Мания. И знаеш ли кое беше най-страхотното - най-готините от тях бяха точно с размерите, които търсихме и се оказа, че има само по един от тях в наличност, което какво значи - 1:0 за нас пред останалите момичета!

Дънки Love Moschino от mania.bg

  • 1 чифт удобни памучни панталони или клин;

Панталон Tommy Hilfiger от mania.bg

  • 2 чифта къси панталони;
  • бельо за всеки ден + няколко допълнителни чифта;
  • 1 пижама;
  • 4 чифта чорапи;
  • 1 чифт маратонки;
  • 1 чифт сандали, балеринки или подобни;

Обувки Tory Burch от mania.bg

  • 1 яке, препоръчително да е водоустойчиво;

Яке Moncler от mania.bg

  • 1 голям шал.

Дали не пропуснахме нещо? За всеки случай ще отскочим до някой от магазините, за да не се окаже, че някоя готина блузка или секси рокличка все още е сама и не е намерила дама, която да направи още по-прекрасна.