Непоносимо главоболие? Да! Втрисане през нощта? Да? Дразнещо гърло? Да! Да... определено поредната настинка се опитва да се настани в живота ти неканена. Не знам за теб, но моето тяло решава да ме предаде в най-неточния момент – или когато ми предстои специален повод през уикенда, или когато имам важна работна среща идния понеделник, или точно преди рождения ми ден… Така, вместо да се насладя на повода, се налага да съм прикована към дивана, увита с всичко възможно и прегръщайки бутилка с гореща вода, която да ме стопли, а всичко около мен е пълно с носни кърпички и чаши от поредния чай. Добре де, не че имам нещо против да се излежавам и да изгледам всички филми, за които така и не ми остава време, но някак си ми се иска това да не се случва докато съм в това състояниe… И въпреки че и ти сигурно точно като мен вече си се примирила с ежегодните обстоятелства, днес реших да ти представя изпитаните от самата мен трикове, с чиято помощ най-после успях да се справя с хремата, кашлицата, общата отпадналост и болките в гърлото, при това само за няколко дни!

Вземи си почивен ден

Една от най-лошите черти на студа и придружаващата го настинка е фактът, че се чувстваме като парцал... Не се опитвай да насилваш тялото си да работи на пълни обороти, когато ти е физически непосилно. Вместо това, един от най-добрите начини да победиш вируса, е като си останеш вкъщи за 2-3 дни и насочиш енергията си единствено върху борбата срещу бактериите, които те карат да се чувстваш така изхабена. Все пак няма нещо, което да не може да почака, особено когато става въпрос за здравето ти. Имай предвид, че стресът в офиса и микробите в метрото създават допълнително напрежение за твоя организъм и потискат защитните сили на имунната ти система. А и все пак един ден болна вкъщи е в пъти по-добре отколкото цяла седмица да се влачиш като зомби, нали?

Пий вода, за да измиеш бактериите и токсините

Не само лекарите, но и всички около теб ще ти кажат, че пиенето на повече течности помага за намаляване симптомите на неприятната настинка. Още при първия признак на запушен нос, опитай да приемаш повече вода. Така не само ще си помогнеш и възвърнеш всички загубени течности, следствие от настинката, но и ще запазиш гърлото и дихателните си пътища силни за по-дълго време. Можеш да подсилиш допълнително хидратиращата сила на водата, добавяйки парченца лимон, джинджифил и дори капка или две ехинацея.

Хапвай правилните храни

Баба и мама винаги дават най-добрите съвети, затова когато ти кажат да направиш това или онова, не подминавай съветите им с ирония. Довери се на доказаното действие на пилешката супичка за душата и тялото (освен, че ще те сгрее, тя доказано разпространението на слузта към горните дихателни пътища), чесъна за допълнителен имунитет (силен антивирусен, но и антибактериален и антипаразитен и противогъбичен ефект, даващ силен тласък на имунната система), чая от джинджифил (за елиминиране на умората, облекчаване на главоболието, болезненото и зачервено гърло, и разстроения стомах), чая от куркума (за допълнителна енергия, понижаване на възпалението и с доказани антимикробни свойства), зеления чай (като мощен антиоксидант, предотвратяващ инфекциите), меда за здраво гърло, лимоните за силна имунна система, тъмнте листни зеленчуци (кале и спанак), заради всички витамини и минерали в тях и пипера, който помага в борбата с бактериите и прочиства синусите.

Раздвижи се

Това, че си болна, не означава, че трябва да се залежаваш и да не полагаш каквито и да е усилия, за да пребориш настинката. Ако се чувстваш добре, излез на кратка разходка, но се облечи добре. Опитай и с леки упражнения у дома, които ще отворят синусите и ще почувстваш временно облекчение от хремата. Доказано е, че упражненията увеличават производството на окситоцин, което значи, че веднага след тях ще се почувстваш в пъти по-бодра и ще се заредиш с енергия, колкото и да не ти се вярва.

Вземи си горещ душ за детоксикация и за да успокоиш симптомите на настинката

Той не само ще те сгрее, ще облекчи напрежението в мускулите и цялостната отпадналост на тялото ти, но и ще намали запушването на носа. Ако имаш вана добави няколко кристали магнезиеф сулфат, който има успокояващ ефект, потиска възпалението, подобрява мускулната и нервната дейност и облекчава мигрената. Друга хитринка, която можеш да опиташ, е да си направиш парна инхалация с няколко капки евкалиптово масло, което ще облекчи кашлицата.

Довери се на естествения имуностимулатор Esberitox Forte

Всички знаем колко лесно е човек да попадне в капана на поредния сезонен вирус. Затова освен да обърнем повече внимание на личната си хигиена и да ограничим доколкото, разбира се, е възможно контактите с по-голям брой хора в затворени помещения, е добре да започнем приема на мощен имуностимулатор още преди вирусът да ни е повалил, за да подсилим собствените си защитни сили. Esberitox Forte е средството, което гарантирано повишава защитните сили на оргазнизма още преди настъпването на вирусната инфекция и намалява значително вероятността от заразяване. Тайната на страхотния ефект на растителния лекарствен продукт се крие в комбинацията от мощни активни съставки като бял кедър, диво индиго, ехинацея, които осигуряват в пъти по-широк спектър на действие, отколкото по отделно. Продуктът не само облекчава изключително бързо оплакванията, докато значително скъсява продължителността на заболяването, но намира и широко приложение при остри и хронични респираторни заболявания, бактериални инфекции, вирусни и грипни състояния. В случай, че е предписано антибиотично лечение, силата на действие на активните вещества в Esberitox Forte води до трикратно намаляване на рецидивите с повече от 90%.