X

Как да си приготвим италианска панцанела

от в 09:06 на 22.10.2013 в Здраве и спорт | Рецепти


Как да си приготвим италианска панцанела

Как да си приготвим италианска панцанела

Предлагаме ви една италианска рецепта, с която ще разнообразите ежедневното меню. Нещо различно и бързо, което със сигурност ще впечатли близките ви – панцанела... с любов.

Необходими продукти:

  • 1 краставица
  • 1 опаковка риба тон
  • 1 глава черен лук
  • 1 ч.л. сушен босилек
  • 2 скилидки чесън
  • 3 домата
  • 6 листенца пресен босилек
  • 6 филии хляб
  • 6 с.л. зехтин
  • 100 г черни маслини
  • сол на вкус

Време за приготвяне: 20 минути

Начин на приготвяне:

Измийте краставицата и доматите и ги нарежете на кубчета. След това почистете и нарежете червения лук на тънки полумесеци. Маслините се нарязват на колелца, като преди това трябва да отделите костилките. Всички зеленчуци се смесват в купа, като към тях се добавя и консервираната риба тон. В купа смесете филийките хляб, нарязани на кубчета, солта, сушения босилек и зехтина. След като разбъркате всичко, го поставете в тава. Изпечете хлебчетата на грил за около 6-7 минути, докато придобият златист цвят и станат хрупкави. След това ги извадете и ги оставете да се охладят. Прибавете ги към зеленчуците, а после овкусете салатата с пресован чесън и сол. Може да добавите и лимонов сок, ако желаете. Накрая украсете с листенца пресен босилек, за завършек на прекрасния външен вид на панцанелата.

Екипът на Dama.bg ви пожелава Добър апетит!



Теми   италианска кухня | панцанела | рецепта

Още по темата

Коментари

Зареждане






x

Ако не искаш да получаваш най-интересните статии, натисни тук.