Първо спираш.

Спрете да тичаш след него. Спрете да инициираш. Спри да се опитваш. Спри да даваш. Спираш и се запитай защо. Попитай себе си дали си заслужава. Запитай се дали трябва да е толкова трудно. Запитай се защо се установяваш.

Спираш да се извиняваш, спираш да бъдеш прекалено разбираща, спираш да си толкова сляпа и започваш бавно да отваряш очите си към всички червени знамена, които си игнорирала, към лошата комуникация, към белите лъжи, към нещата, които хората казаха, към липсата на усилия и започваш да осъзнаваш, че е проблем от първия ден и просто не си искала да го признаеш, защото си искала да повярваш, че този път е различен, че този път си способна да вземеш по-добро решение.

Тогава се насилваш да забравиш.

Изтриваш всички съобщения, всички снимки, спираш да го следваш, действаш така все никога не е съществувал, забравяш как те е накарал да се почувстваш, забравяш какво ти е казал, забравяш всичките му обещания, които не бяха нищо друго освен куп лъжи. Забравяш коя си била, когато си била с него. Забравяш човека, когото си мислела, че е и забравяш всяко малко добро нещо за него. Принуждаваш се да забравиш потенциала, който си видяла.

Тогава си спомняш.

Спомняш си, че си била добре преди да влезе в живота ти, помниш с кого си била преди да се приближи до теб, спомняш си, че си продължавала напред и по-рано и че имаш живот, който те чака извън него. Спомняш си, че имаш по-големи неща, за които да се тревожиш, имаш планове и цели, които да постигнеш. Имаш пътувания и ваканции, които да планираш с приятели. Пред теб е цял живот, за да срещнеш този, когото заслужава всяка частичка от твоята любов. Спомняш си, че хората те обичат, дори ако човекът, когото си обичала е неспособен да те обича, това правят другите хора и винаги ще го правят.

Тогава го оставяш на Бог.

Остави останалото на Бог. Независимо дали ще се съберете отново или се примириш, дали ще се върне при теб, за да се извини, дали просто ще забравиш за него и ще намериш някой по-добър, дали ще се промени в човека, когото искаш да бъде. Просто го оставяш на Бог.

Нека завърши останалата част от историята. Остави го да се погрижи за сърцето ти. Не мисли за сценарии и „какво ако“, не чакай да се върне, не чакай някога да разбере, че да те пусне е огромна грешка. Нека просто бъде и нека Бог поеме оттук. Ти опита. Изигра своята роля, сега е време Вселената да изиграе нейната - и винаги е много по-вълнуващо, отколкото си мислиш.