Може би се питаш как това, че знаеш нечий зодиакален знак, може да ти помогне в спор. Е, астрологията обхваща всеки аспект от характера ти, включително и начина, по който комуникираш с околните и... степента на ината ти.

Следващия път, когато се подготвяш за спор, проучи зодиакалния знак на отсрещната страна – може да ти е от голяма полза.

Овен: Не се ядосвай или пък... ядосвай се!

Хората родени под този зодиакален знак никога няма да признаят, че са сбъркали. Но имаш предимство – те често се изказват неподготвени. Те започват да спорят, без да знаят всички факти, но очакват останалите да следват техните насоки и веднага да се съгласят с тях.

Отстоявай своята позиция с факти. Не бъди емоционална. Когато Овенът се ядоса и те изгледа кръвнишки, значи спорът е приключил. Или пък можеш да крещиш... споровете разпалват Овните и ако се покажеш като достоен противник, ще получиш неговото уважение и дори можеш да му станеш особено симпатична.

Телец: Влез в главата на Телеца чрез петте сетива  

За да спечелиш срещу Телеца, трябва да имаш предвид две неща. Първо, трябва да предвидиш спора, защото Телецът задържа неприятните емоции в себе си, докато един ден... избухва! А един разгневен Телец е особено страшен...

Второ, ако контролираш петте сетива на Телеца, контролираш и ума му. Ако пуснеш успокояваща музика, намалиш осветлението и започнеш да печеш любимите му бисквитки по средата на спора, Телецът ще изпадне в хипноза и ще забрави за какво сте се карали.

Близнаци: Задръж си мнението за себе си

Представителите на тази зодия просто не млъкват. Те обожават да спорят, защото обичат да говорят, толкова са социални.

За да спечелиш – бъди спокойна и ведра, използвай логика, а не емоции. Когато изложиш доводите си, спри да спориш. Когато Близнаците загубят, никога няма да ти го признаят и ще игнорират логичните ти обяснения, затова прекрати разговора бързо.

Може и да не си признаят, но Близнаците ще знаят, че са загубили. Когато лишиш един Близнак от възможността му да говори, ти го лишаваш от най-силният му коз в споровете.

Рак: Дай им пространство

Да спечелиш срещу Рак не е трудно, но не е лесно да го направиш, без да ги нараниш.

Те са много чувствителни и раними, затова бъди спокойна, докато изказваш мнението си, не бъди груба. Покажи състрадание и загриженост. Давайки много пространство на Рака, ти му показваш, че го обичаш и цениш.

И никога не го заплашвай. Ако живеете заедно и му кажеш, че ще се изнесеш, това ще го съсипе.

Лъв: Изложи се

Най-добрият начин да спечелиш срещу Лъва е да се представиш като слаб противник. Ако се изложиш, Лъвът ще реши, че му е под достойнството да спори с теб. Вместо това ще те съжали и ще спечелиш. Или поне горе-долу. Накрая Лъвът ще изглежда като по-силния противник, но победа, която е само „горе-долу”, е най-доброто, което можеш да постигнеш срещу един Лъв. Те смятат загубата за нещо непристойно и не могат да си позволят да губят, защото са твърде горди.

Дева: Покажи загриженост

Първоначално трябва да покажеш загриженост за здравето на Девата. Представителите на този знак постоянно се тревожат за здравето си и за това на любимите си хора. Затова можеш да ги спечелиш като покажеш интерес към тях. След това използвай логическа аргументи и Девите са готови да се обявят за победени.

Везни: Играй честно

Представи си, че си в съда. Събери доказателства. Изложи тезата си. Един-двама свидетели няма да са излишни. Везните са знакът на справедливостта и затова са „адвокатите” в зодиака и също като истинските представители на тази професия Везните не се впускат в спорове, които не могат да спечелят.

Те подбират битките си внимателно, но все пак можеш да ги победиш, ако построиш добре аргументите си.

Скорпион: Ако спечелиш, повече няма да ги видиш

Всъщност можеш да спечелиш сравнително лесно, но не е сигурно , че Скорпионът ще ти прости. Те са тихи и спокойни, поне през повечето време, но понякога са малко злопаметни, така че... ти реши дали победата е наистина важна.

Стрелец: Бъди твърда

Хората, родени под този знак, не са едни от най-любезните. Те са много прями и честни, затова смятат, че изисканите маниери не са за тях, твърде фалшиви са. Те са родени за философи, затова да бъдат мили не им е приоритет, има много по-важни неща на света.

За да спечелиш спор срещу тях, трябва да си твърда или поне да си даваш вид на такъв човек. След това намери начин да преплетеш аргументите си с някоя философска теория, в която вярват.

Можеш дори да започнеш спора, докато сте заети с друга по-важна дейност... например докато сте в музей. Така Стрелецът ще е зает с любопитни предмети и няма да се чувства притиснат. Освен това обикновено те имат по-важни неща за правене от това да се занимават с ревльовци, така че бъди твърда и не показвай слабост, иначе ще загубиш вниманието ми.

Козирог: Подмазвай се

Когато спориш с Козирог, представяй си, че спориш с шефа си и ако спечелиш, работата ти виси на косъм. Затова трябва да измислиш начин да се подмажеш и да изкараш Козирога по-добрия и достоен противник.

За да спечелиш, трябва да намериш изгода и за двете страни, иначе Козирогът никога няма да се съгласи с теб. Представителите на тази зодия смятат всички за некадърни, затова намеси в аргументите си двете неща, които те ценят най-много – пари и престиж. Все пак Козирозите са родени за бизнесмени.

Водолей: Бъди креативна

Можеш да спечелиш срещу Водолей само ако си креативна и залагаш на нестандартен подход. Водолеите обикновено се смятат за иноватори, затова трябва да ги надиграеш в собствената им игра.

Докажи им, че твоето решение е по-добро и нямаш никакво намерение да се отказваш от него. Следвай плана си, независимо от спора ви. Те уважават независимите хора и може да отнеме време, но ще признаят духа ти и дори може да те последват.

Риби: Направи това, което си си наумила

Победата тук не е проблемът, проблемът е, че е твърде лесна. Няма никакво удоволствие в това да спечелиш срещу Риби, защото те са много мили и наивни. Можеш дори да ги излъжеш, че идеята всъщност е тяхна („Как, не си ли спомняш?").

А дори да си мислят, че грешиш, пак ще те оставят да победиш, защото мразят споровете и са такива добри души.