Разбира се, приятелите ни имат изобилие от добри качества (иначе защо да са ни приятели), но това не означава, че са перфектни. Всеки зодиакален знак има своите недостатъци и качества, които ни влудяват.

В следващите редове можеш да разбереш защо понякога най-добрата ти приятелка ужасно те нервира или защо някоя нова позната се държи така. Знаем, че ще надникнеш какво пише и за теб, но не се ядосвай много, никой не е идеален.

Овен

Въпреки че Овните са много верни приятели, те са родени лидери и като лидери имат нужда от последователи. Искат всичко да се върти около тях, импулсивни са и могат да отидат твърде далеч в опитите да се наложат по време на спор (дори и да грешат). Трябва да си доста търпелива, за да издържиш темперамента на Овена.

Телец

На Телеца винаги можеш да разчиташ, но трябва да приемеш, че докато ти оказва помощ, тази твоя приятелка винаги ще те съди укорително. Но ако им направиш забележка, те никога няма да си признаят, че са направили нещо, с което да наранят чувствата ти, защото са твърде големи инати. Телците са доста властни, дори с приятелите си, така че не се учудвай, ако тази твоя приятелка ревнува от другите ти приятели.

Близнаци

Енергични, но и повърхностни, Близнаците са един от най-горделивите знаци. Вълнуващо е да имаш такава приятелка, защото винаги се случва нещо ново в живота ѝ, за което трябва да ти кажат. Но могат и да те накарат да се чувстваш подтисната, защото често сравняват успехите ти със свои по-добри постижения. 

Рак

Лоялни и грижовни, Раците винаги ще те похвалят, ще изслушат проблемите ти и ще те окуражат, когато се чувстваш безсилна. Но понякога присъствието им може да е задушаващо, те те обгрижват толкова много, че понякога се чудиш приятели ли сте или нещо повече. Представителките на тази зодия прекаляват с грижите за околните, но самите те се нуждаят от чуждата любов и искат да бъдат глезени, обаче едва ли ще ти го кажат, трябва сама да подразбираш желанията им.

Лъв

Лъвовете изненадващо са много верни приятели, които винаги ще те окуражат. Обаче те имат огромно его, което може да се мери само с това на Овена, затова Лъвовете ще се опитат да те контролират. За да избегнеш гнева на Лъвовете, трябва постоянно да ги обсипваш с комплименти и внимание.

Дева

Девите обичат да анализират и наблюдават, затова те са приятелките всезнайки. Те са педантично точни и стриктни при изпълнението на графици, искат всичко да върви по техен план, ако ти се отклониш, няма да останат никакви доволни. Те искат всичко да става по техния начин, ако не –стой далеч и не се меси.

Везни

Въпреки че Везните са познати като дипломатични и гостоприемни, те имат и повърхностна, суетна страна. Везните имат големи очаквания за всички околни. Ако не отговаряш на представите им, те се ядосват. Но, също като Раците, те не говорят открито за чувствата си и от теб се очаква да четеш мисли.

Скорпион

Скорпионите са най-недоверчивият знак, затова вероятно ще ти отнеме много време, докато спечелиш приятелството им. Въпреки че те са верни приятели, често са скептични дори към най-близките си. Затова, ако те заподозрат в предателство, ще се опитат да те манипулират, за да си признаеш прегрешението. Заради недоверчивата си природа, те се опитват изцяло да контролират приятелството ви.

Стрелец

Стрелецът е най-свободолюбивият знак, затова не се учудвай, ако приятелката ти често изглежда дистанцирана. Освен това те обикновено казват всичко, което мислят и то без цензура, а ако те наранят, не изпитват никакво угризение. За разлика от Овена и Телеца, те нямат нужда да се впускат в дълги спорове, за да те убедят в правотата си, защото те са толкова уверени в себе си, че не им е нужно твоето признание. Като приятелка на Стрелец трябва да помниш, че те ще се движат през живота ти със свое темпо, ще се появяват когато те решат и рядко ще се съобразяват с теб.

Козирог

Въпреки че е верен приятел, Козирогът е най-горделивият и независим знак от всички. Независимо, че са много грижовни към приятелите си, те са властни и понякога изглеждат надменни. Представителките на тази зодия не се интересуват от чуждото мнение, така че можеш да си задържиш аргументите за себе си, няма да промениш становището на твоята приятелка. Също като Стрелците, те нямат нужда да ти се доказват или да защитават мнението си.

Водолей

Въпреки че рядко ще ти създават проблемите, Водолеите са умни и големи инати. Понякога изпадат в бунтарски настроения и тогава може да не ти обръщат особено голямо внимание. Никога няма да те принудят да направиш нещо, но ако са го очаквали от теб, много ще се разочароват. Най-лошото е, че в такива моменти никога няма да ти кажат, а от теб се очаква да владееш телепатия. 

Риби

Рибите са най-пасивният знак, но всъщност имат агресивна страна. Те са наблюдателни и бързо разбират какво дразни околните. Те са много чувствителни и емоционални, но никога няма да ти кажат какво ги тревожи, затова понякога ще те учудват с необяснимото си поведение.