Бъди инициатор, но не допускай грешката да я притискаш прекалено много, защото тя е малко срамежлива и пасивна. Ако чакаш тя да направи първата крачка, това ще е дълъг процес. Подходът ти трябва да е изтънчен и не прекалено очевиден, защото можеш да я изплашиш, ако си настоятелен. За да не се случи това, попитай я за съвет. На жената Дева ѝ е трудно да откаже помощ. Бъди нежен, а не остър с нея, като се опитай да я спечелиш първо като приятелка.

Как да я спечелиш:

Жената Дева обича да прави всичко стъпка по стъпка. Наблюдавай я. Връзката с нея може да е прекрасна, ако е решила, че ти си подходящ за нея. Обръщай внимание и на малките неща.

Интересите ѝ:

Жената Дева винаги има какво да прави, а мъжът, който знае кога тя има нужда от време за себе си, е този, който винаги я печели. Обича да мечтае и има мнение за много неща, но винаги ще те остави да изкажеш мнение. Готова е на компромиси. Тя не иска да се отнасяш към нея с респект, ще те спечели и със своите странности, в които се влюбиш. 

Какво привлича жената Дева:

Тя изглежда така, сякаш има отговорите на всичко, но понякога се налага да срещне някого, който да я накара да признае, че не е така. Обича да говори за живота, но не желае да обсъжда кой за кого се е сгодил или кое предаване кога е.

Ето и някои неща, които да запомниш за нея:

  • Първо бъдете приятели: Не трябва да бързаш с жената Дева, а да се насладиш на всеки миг с нея. За да станат вашите отношения романтични и сексуални, то преди това трябва да се сприятелите, защото тя има нуждата да те опознае и то добре. Прави малки стъпки, докосвайки я по-рамото, например, за да започне и тя да го прави.
  • Винаги прави първата крачка: Във вашата връзка ти ще си този, който ще направи първата крачка, защото тя е прекалено срамежлива и не може да е инициатор. Когато те опознае, нещата ще се променят, но дотогава всичко ще е в твоите ръце.
  • Бъди традиционалист: Не бързай, бъди романтичен. Отношението ти към нея трябва да е специално.
  • Водете пълноценни разговори: За жената Дева е важно мъжът до нея да е умен. Ако си сладък и красив, но не си много интелигентен, вашите отношения ще приключат бързо. Тя ще е на седмото небе, ако може да обсъжда с теб различни теми, съврзани с история, политика, книги...
  • Чети по очите ѝ: Девата е животно, което е затворено в клетка, а твоята задача е да я освободиш. Показвай чувствата си. Погледни я в очите и ако в тях виждаш страст, не спирай. Ако погледът ѝ е озадачен, отстъпи.
  • Фантазията е като предигра за нея: Пътят към сърцето на жената Дева минава през главата. Тя има богато въображение, затова не бъди стеснителен. Разкрий най-големите си фантазии и тя ще те приеме. Девата може да е срамежлива, но ще си изненадан, когато чуеш за какво мечтае.
  • За жената Дева мястото, където прави любов е много специално: Дама като Девата цени този акт и неговата чистота изключително много, но очаква същото и от теб. Спалнята ти трябва да е чиста, тъй като това е от изключително значение за интимността и последващия спокоен сън.