Зимата е изпълнена с красота, весели преживявания и топли вечери у дома, но в условията на настъпилата пандемия на преден план е грижата ни за силна имунна система. Отслабената имунна система кара човека да се чувства недобре и податлив към разболяване.

С годините имунната ни система се променя, а замърсеният въздух, напрегнатото ни ежедневие и недостатъчният прием на витамини, превръщат грижите за нея в истинско предизвикателство!

Как да се грижим за нормалното функциониране на имунната система?

Имунната система има за задача да елиминира различните бактерии и вируси, които навлизат в организма ни. Също така е отговорна за предпазването от разпространението на болестта, в случай че премине през първоначалните бариери. Специалистите препоръчват да пием повече вода, да ограничим източниците на стрес и да сме физически активни. Заседналият начин на живот е категорично свързан с всички типове болести. Приемът на витамини и минерали, обаче си остават основни при грижата за нея.

За да предпазим и заздравим защитата на организма ни, е нужно да си набавяме и тези 3 основни вещества: 

1. Витамин C

Витамин C се грижи за правилното функциониране на организма, заздравява костите и зъбите ни, както и се грижи за правилното абсорбиране на желязото. Този вид витамин намалява стреса, подобрява метаболизма и производството на енергия.

Знайте, че витамин C не се натрупва в организма и затова трябва да намираме начин ежедневно да си го набавяме. Например, можем да редуваме различните видове плодове и зеленчуци. Ягодите, кивито, портокалите и ананасът са подходящи да повдигнат тонуса ни от сутринта, а броколите и спанакът са идеална гарнитура към обяда ни. При контакт с болни или при грипна епидемия, трудно може да се разчита само на естествени източници. Трябва и прием на хранителни добавки, като оптималната дневна доза е 500 mg витамин C.

2. Цинк

Цинкът е другият важен минерал, който трябва да присъства в ежедневието ни, защото тялото ни не го произвежда. Той влияе положително на метаболизма, предпазва сърцето и се грижи за вкусовите ни рецептори и обонянието. Ще се изненадате и от ефекта, който има върху кожата и очите.

Цинкът ще ни помогне да се възстановим по-бързо след настинка или грип. За да го получим в нужната ни доза 10 mg , трябва да приемаме допълнително добавки или да променим менюто си, като включим обилни количества морски дарове, стриди и други средиземноморски деликатеси.

3. Витамин D3

През последната година акцентът падна върху витамин D и неговите предимства. Осъзнахме колко важен е той за организма ни и колко плюсове има. Той се грижи за здравината на костите и зъбите ни, както и предпазва имунната система от външните вредители.

Известен е още като слънчевия витамин. Ето защо през лятото имаме възможността да си го набавим естествено, но през студените месеци няма как.

Добрата новина е, че сега можем да си набавим всички съставки само с една стъпка. От Fortex създадоха Витамин C 500 + Цинк + D3 ДИРЕКТ - прах за директен прием и максимално усвояване.

Витамин C 500 + Цинк + D3 ДИРЕКТ е с предназначение да:

  • Допринесе за нормалната функция на имунната система
  • Облекчи умственото и физическo натоварване
  • Намали чувството на отпадналост и умора.

Tова не са единствените му плюсове. Благодарение на иновативната формула на Витамин C 500 + Цинк + D3 ДИРЕКТ, можем да го приемаме директно без вода, а вкусът му е страхотен, без захар. Организмът ни усвоява витамините напълно и ни връща доброто настроение и сили, за повече здраве и хубави емоции през деня. Сашетата за директен прием ни позволяват да бъде навсякъде с нас и осигурява удобен прием.

Грижата за имунната система е от голямо значение. За щастие вече знаем как можем да я подсилим само с едно действие - прах за директен прием Витамин C 500 + Цинк + D3 ДИРЕКТ.