Жените често ревнуваме от перфектния външен вид на моделите по списанията. Готови сме на всичко, за да имаме блестящата им кожа, идеален бюст, тънка талия и стегнато дупе. Каква илюзия... Всичко това е Фотошоп измама!

Дали ще се ядосвате толкова много пред огледалото, ако знаете, че 100% от снимките по модните списания са ретуширани? Нереално високите стандарти за красота доведоха до опашки пред кабинетите на пластичните хирурзи, всеобща измама с Фотошоп и стряскащо разминаване между реалност и фантазия.

Прекаленото ретуширане на снимките, гастролиращи в интернет, не спира да депресира жените. Как можем да се мерим с идеалната красота на фолкзвездите, актрисите и моделките? Ние, като жени, сме непрекъснато насърчавани да изглеждаме добре, да не пълнеем и отгоре на всичко да бъдем здрави със свръх скъпи добавки, козметика, гримове. Каква заблуда само! Фотошопът така обърка представите ни за красота, че вече се страхуваме да излезем навън без грим.

Ако вече сте изгледали видеото към статията, сте забелязали как едно обикновено момиче се превръща в истинска холивудска красавица. Нищо по нея не е същото. Това на практика не е тя. Сигурни сме, обаче, че тя ще се изкуши да се представя в интернет с тези снимки и така да заблуждава колко е идеална.

Какво мислите за тази "пълна промяна"? Не губим ли себе си с всяко несъвършенство, което заличаваме с Фотошоп?