Когато става дума за здравословна храна, да бъдете заредени с ниско калорични, богати на хранителни вещества ястия прави правилното хранене лесния избор. Ето защо обичаме да държим хладилниците си заредени с хумус. Ето как той може да ви помогне да свалите килограми:

  • Той е нискокалоричен заместител: Кой се нуждае от майонеза (90 калории на супена лъжица), когато малко хумус (27 калории на супена лъжица) в сандвича е също толкова засищащо? С него може да замените сосовете или дресинга за салатите, за да си спестите калории в ежедневието.
  • Държи ви сити: Приготвен от нахут, хумусът е страхотен източник на протеин и фибри, а и двете ще ви помогнат да се чувствате сити. Прибавянето на хумус към любимото ви здравословно ястие може да даде на тялото ви енергия за тренировки и да ви попречи да посегнете към вредната храна, когато стомахът ви започне да къркори следобеда. Всъщност едно проучване доказва, че хората, които ядат повече нахут в диетата си, ядат по-малко храни с ниско съдържание на фибри и високо съдържание на мазнини и заради това отслабват.
  • Лесен е за приготвяне: Известно е, че домашно приготвената храна помага за опазването на килограмите, тъй като знаете какво точно има в ястията ви. За щастие приготвянето на хумус е не само лесно - просто поставете съставките в блендера - но също така има разнообразни варианти, за да не ви омръзва.