През 1998 г. зрителите за първи път се срещнаха с жителите на Кейпсайд – измислен град в Масачузетс. Много скоро американският телевизионен сериал се превърна в културен феномен и днес се смята за истинска класика, заредена с много тийн драма.

Всички с удоволствие прекарвахме времето си с Доусън Лиъри (Джеймс ван дер Бийк) и неговите приятели Джоуи (Кейти Холмс), Джен (Мишел Уилямс) и Пейси (Джошуа Джаксън).

Сериалът даде старт на кариерите на главните актьори, но всяко нещо си има край и през 2003 г. зрителите трябваше да се сбогуват с вече порасналите тийнейджъри.

Нека обаче си припомним за малко героите от този култов сериал и да видим какво правят актьорите в момента:

Кейти Холмс като Джоуи Потър

Кейти Холмс е на 20 години, когато започва да играе невинна Джоуи Потър. Кейти участва и в шестте сезона на сериала, а историята ѝ често се въртеше около любовния триъгълник между нея, Доусън и Пейси.

По-късно Кейти се ожени за Том Круз и много скоро им се роди дъщеричка – Сури. Преди 5 години двамата се разведоха и днес 38-годишната Кейти излиза с актьора Джейми Фокс. Освен това актрисата се пробва и като режисьор.

Джеймс ван дер Бийк като Доусън Лиъри

Джеймс е на 21 години, когато започват снимките на сериала, в който играе 17-годишния Доусън – тийнейджър вманиачен на тема филми и Стивън Спилбърг, а също така и влюбен в своята съседка – Джоуи Потър.

Двамата се гонеха като котка и мишка през целия сериал, а зрителите се питаха – ще бъдат ли заедно, или няма да бъдат заедно. Финалът все пак даде отговор на този въпрос.

Днес Джеймс е на 40 години и предимно се снима в сериали. Един от тях е „От местопрестъплението: Кибер атаки“.

Актьорът се ожени за бизнес консултантката Кимбърли Брук през 2010 г. и двамата имат четири деца – Оливия, Джошуа, Емилия и Анабел.

Мишел Уилямс като Джен Линдли

Мишел Уилямс е най-младата сред главните актьор. Тя е едва на 18 г., когато започват снимките на сериала. За съжаление, историята на нейната героиня е много трагична.

Мишел, която в момента е на 37 години, постига най-голям успех от звездите в сериала и прави изключителна кариера в киното. Номинирана е четири пъти за наградата „Оскар“ – за „Планината Броукбек“, „Блу Валънтайн“, „Моята седмица с Мерилин“ и за „Манчестър край морето“. На снимачната площадка на „Планината Броукбек“ дори среща бъдещия си съпруг – покойния Хийт Леджър, от когото има 11-годишна дъщеря – Матилда. Мишел си остава и много добра приятелка със своята колежка от „Кръга на Доусън“ – Бизи Филипс.

Джошуа Джаксън като Пейси Уитър

Джошуа Джаксън е на 20 години, когато започва да играе неразбраното лошо момче Пейси Уитър. Въпреки че Пейси и Доусън са най-добри приятели в началото на сериала, отношенията им бързо се променят, когато Пейси също се влюбва в Джоуи. Финалът ни разкрива, че накрая Пейси и Джоуи остават заедно.

След края на сериала актьорът играе в няколко тийн драми, но след това отново се връща към телевизията.

Колкото до неговия личен живот, 37-годишният актьор излизаше в продължение на 10 години с актрисата Даян Крюгер, но накрая двамата се разделят.

Бизи Филипс като Одри Лидел

Бизи се присъединява към сериала, когато е на 22 години. Тя се появява в пети сезон и играе щурата съквартирантка на Джоуи. След това се сприятелява и с останалите и така става важна част от тайфата от Кейпсайд.

След края на сериала Бизи получава малки роли в няколко филма, но успехът ѝ идва със сериала „Агнешко“, в който партнира на Кортни Кокс.

Бизи се омъжи за сценариста Марк Силвърстайн и двамата имат две дъщери – Бърди Лий и Крикет Пърл.

Мередит Монро като Анди МакФий

В „Кръгът на Доусън“ Мередит Монро получава първата си по-голяма роля. Тя се появява в сериала във втори сезон и започва връзка с Пейси.

След края на сериала актрисата се фокусира върху работата си в телевизията. Тя участва в сериали като „Кости“, „От местопрестъплението: Маями“, „Престъпни намерения“, а на големия екран може да бъде видяна във филма „Трансформърс 3“.

Една година, след като започва работа в сериала, тя се жени за Стивън Кавовит и до момента са още заедно.

Мери Бет Пейл като Евелин Райън

Сигурно си спомняте Мери Бет Пейл като Евелин Райън – бабата на Джен. След като се изявява като оперна певица в продължения на десетилетия и играе в редица постановки на Бродуей, Пейл прави актьорския си дебют в телевизията през 90-те. Тя играеше баба на Джен през всичките шест сезона, а след това се снима в „Степфордски съпруги“, „Огледала“, „Знамената на бащите ни“, „Добрата съпруга“ и други.

Мари-Маргарет Хюм като Гейл Лиъри

Мари-Маргарет Хюм играеше майката на Доусън и се появява през всичките шест сезона. След края на сериала участва в „Анатомията на Грей“, „Престъпни намерения“ и „Шепот от отвъдното“.