Септември вече е тук и природата все по-често напомня, че есенният сезон е на прага ни. Малките ни съкровища след броени дни се връщат в детските градини и в училищата, а с това се увеличават предпоставките за отслабване на имунитета, по-чести боледувания и настинки.

За щастие, има начин да подготвим цялото ни семейство за сезона на настинките, да подсилим организма на децата бързо и по напълно естествен начин. Представяме ви 5 натурални съставки, които подсилват детската имунна система.

Витамин C и Цинк

Витамин C е задължителна част от всеки имуностимулант. Той допринася за поддържането на организма и се бори с недостига на антиоксиданти в организма.

Витаминът може да се намери в повечето цитрусови плодове, горските плодове и дори броколи.

Цинкът също помага на имунната система и е важен при мобилизирането на защитните сили. Той участва в повечето жизнени процеси и е съставна част от над 300 ензими, които отговарят за различните процеси на обмяната на веществата. 

Цинкът се съдържа в тъмните меса, фасул, морските дарове, ядки и пълнозърнести храни.

Екстракт от черен бъз

Екстрактът подсилва изключително много имунната система, устойчивостта и защитните сили на организма. Той съдържа флавоноиди, които имат изразени антиоксидантни качества и е имунен отговор в началото на заболяването.
 

 

Черният бъз се препоръчва за прием при профилактика и при вече настъпили остро вирусни заболявания. 

Прополис

Прополисът е пчелен продукт, известен още като пчелен клей. Той е съставен от смоли, восък, прашец от пъпки и цветове на растенията. Съдържа витамини, етерични масла, минерални соли, микроелементи.

Той има изключително благоприятно действие - подпомага всички системи в организма, укрепва имунната и дихателната система и има мощно антибактериално свойство.

Пробиотик

Какво точно са пробиотиците? Те са живи микроорганизми, които влияят благоприятно на нормалния вътрешен микробен баланс, колонизират чревната лигавица и подпомагат балансирането на чревната микрофлора.

Здравословният баланс "добри" към "лоши" бактерии е решаващ, защото около 70% от имунната система се намира в стомашно-чревния тракт.

На пробиотик са богати домашното киселото мляко, повечето храни с квас, кефирът и туршиите с дива ферментация.

Бета-глюкани

Това са дълговерижни полизахариди с естествен произход. Те са изключително важни за здрав имунитет и активират защитните сили на организма.

Бета-глюканите се съдържат в гъбите, овеса, ферментиралите храни и водораслите.

Перфектната комбинация

Всички тези продукти ще помогнат на детето ви да е по-здраво и силно през студените месеци, но е трудно да се набавят само с правилната храна. За съжаление, проучванията показват, че дори органичната храна съдържа по-малко хранителни вещества, отколкото в близкото минало.

За да помогне на родителите и техните деца Fortex създаде Фитолор имуно. Хранителна добавка, специално създадена в комбинация от синергично действащи природни съставки. 

Съчетанието на витамин C, цинк, прополис, пробиотици, екстракт от черен бъз и бета-глюкани прави сиропа изключително подходящ за подрастващия организъм, без да го натоварва. Той действа бързо и е лесен за прием.

Фитолор Имуно сироп помага на организма в цялостен план - подсилва имунната система, дава енергия, намалява недостига на антиоксиданти и подпомага храносмилателната система. 

Каква е препоръчителната дневна доза Фитолор имуно

  • Деца от 3 до 7 год. - 5 ml (1 ч.л.) дневно.
  • Деца от 7 до 10 год. - 10 ml (2 ч.л.) дневно.
  • Деца над 10 год. и възрастни - 15 ml (1 с.л.) дневно.
  • За деца под 3 години - след консултация с вашия лекуващ лекар

Сиропът не съдържа захар, оцветители или ароматизатори. Фитолор имуно се предлага с мерителна дозираща чашка.

Естественият му състав и изчистена формула го правят подходящ за прием както от малки деца, така и от възрастни.

Фитолор имуно се грижи за нас по напълно естествен начин. Той действа бързо и дава нужната енергия на децата ни, за да се справят с ежедневните предизвикателства.

Лесно е да подсилим имунната си система и да осигурим на малките ни съкровища вълнуваща есен и спокойни дни. Време е за нова раница, широка усмивка и успешна учебна година.