Пролетта най-накрая е тук, а с нея идват топлите следобеди, цветните аромати и песните на птиците. Но колкото и красива да е тази част от годината, тя е и периодът, в който боледуваме най-много.

Рязката промяна в температурата и сезонната умора ни изтощават и отслабват защитните сили на организма ни.

Но има как да помогнем на имунната си система и то по напълно естествен начин. Редовният прием на пробиотици помага както за баланса на чревната флора, така и за цялостното ни здраве.

Представяме ви 5 полезни свойства на пробиотиците:

Прием на антибиотици

Всички знаем, че при бактериални инфекции най-често се прилага антибиотично лечение.

Антибиотиците унищожават лошите бактерии, но нарушават баланса в чревната ни флора и могат да предизвикат разстройство и стомашни проблеми.

Затова е важно заедно с антибиотика да приемаме и пробиотик.

Той съдържа полезни бактерии, които помагат за възстановяването на здравето на червата и подобряват метаболизма.

Почивка и пътуване

Всеки е имал стомашни проблеми при пътуване. Човешкият организъм е крехък и рязката промяна в заобикалящата го среда и в храната и водата, която приема, може да му причини стомашен дискомфорт и диария.

Пробиотиците са полезни в такива ситуации, тъй като помагат за репопулацията и поддържането на полезните бактерии в червата и коригират дисбаланса.

Те се борят с патогенните бактерии, като подсилват имунната система и променят чревната среда, за да я направят неблагоприятна за бактериите.

Синдром на раздразненото черво

Малко хора знаят какво представлява синдромът на раздразненото черво. Това е хронично заболяване, свързано с коремни болки, газове, запек и диария.

Причина за появата на този проблем често е стрес, дисбаланс в състоянието на червата, по-чувствително дебело черво и други. 

Приемът на пробиотици помага за стабилизирането на чревната флора, подсилването на стените на червата и на добрите бактерии. 

Наднормено тегло

Пробиотиците могат да помогнат при загуба на тегло, тъй като някой от тях предотвратяват усвояването на мазнини в червата.

С приема на пробиотици се чувстваме заситени за по-дълго време, изгаряме повече калории и съхраняваме по-малко мазнини. 

Имунна система

Знаете ли, че клетките на имунната система се намират под чревната лигавица?

Пробиотиците помагат за стимулиране на имунната система, като увеличават производството на антитела и инхибират развитието на вируси.

Освен това, те ускоряват възстановяването при настинки и грип, респираторни инфекции на дихателните пътища, ушни инфекции и много други.

Определени щамове имат способността да подсилват клетките, които атакуват вирус инфекциите.

Подобряват способността на имунната система да потиска растежа на някои патогени, включително гъбички.

Редовен прием на пробиотици

За да помогне на организма и за да повиши имунната ни система, Fortex създаде серията Пробиен - съдържаща пробиотичен комплекс, пребиотици и синбиотици за поддържане на здрава чревна флора и силен имунитет.
 

Серията Пробиен е подходяща за цялото семейство. За децата има няколко варианта: сладки таблетки за дъвченежелирани мечета с витамини и сашета за по-лесен прием.

Пробиотичните капки са за спокоен корем на бебетата и малките деца - за естествено справяне с подуването на коремчето при газове и колики.

Освен синбиотик на таблетки Fortex предлага и сашета за удобен прием. Също така има и пробиотици с витамини, както и такива, които ни помагат при прием на антибиотици и допринасят за намаляването на чувството на отпадналост и умора.

Ето защо редовният прием на пробиотици Пробиен не само помага за чревното здраве, но може да бъде мощен съюзник за създаване на здрава и силна имунна система.