Много вкусна и изключително лесна версия на кокосовите бонбони, които може да си приготвите много бързо и у дома. Домашните бонбони се получават също толкова апетитни, пухкави и вкусни, колкото оригиналните кокосови бонбони. Ако и вие ги обичате също толкова, колкото екипа на Dama.bg, то не пропускайте да ги приготвите с тази бърза и лесна рецепта. С тях ще зарадвате близките си и гарантирано ще ги впечатлите.
Ще са ви нужни:
• бял шоколад – 95 г
• сметана (над 33% масленост) – 60 г
• 1 ванилия
• краве масло – 25 г
• кокосови стърготини – 75 г
• сурови бадеми – 25 бр.
Необходимо време за приготвяне: 30 минути
Начин на приготвяне:
1. В дълбок съд с незалепващо покритие разчупете шоколада на малки парченца и ги залейте със сметаната. Сложете съда на водна баня или в микровълновата и бъркайте непрекъснато, докато сместа се сгъсти и заприлича на кокосово тесто.
2. Оставете сместа да изстине до стайна температура, след което добавете 15-20 г кокосови стружки, ванилията и кравето масло.
3. Получената смес разбийте добре с миксер.
4. От изстиналата смес оформете кръгли бонбони с ръце, като в центъра на всяко едно топче сложете по един бадем. Оваляйте ги в останалите кокосови стружки. Оформените домашни бонбони съхранявайте в хладилник.