Интернет откри новата си мания - маратонка! Да, точно като роклята, която накара всички ни спорим в какви цветове я виждаме.

 

Някои от хората виждат тази обувка в сиво и бледосиньо, докато други са убедени, че цветовете са розово и бяло.

В какъв цвят виждате тази обувка?

Момичето, което направи снимката известна - Нико, я е публикувало във Фейсбук с думите: „Приятелката ми изпрати тази снимка и ме попита какъв цвят е обувката. Бих казала, че е в розово и бяло, но тя настоява, че е в сиво и светло синьо. Вие какво виждате? Моля ви кажете розово и бяло!“. Публикацията била коментирана от хиляди и хората изпаднали в ожесточени дебати. В туитър тази обувка е спомената над 10 милиона пъти само за седмица.

Никол разказва, че обувките са на нейна приятелка и всъщност са в розово и бяло. Объркването започнало, когато майката на притежателката на обувките ѝ казала, че много харесва нейните нови “сини“ обувки. Тогава момичето погледнало снимката, която изпратило и осъзнало, че те наистина изглеждат сини и споделило с Никол. Тя разказва: „Бях убедена, че са розови, но имахме голям спор – приятелката ми твърдеше, че казвам, че са в розово само защото знам, че си е купила розови обувки.“

Е, в какъв цвят виждате обувката вие?