„Иска ми се делото да приключи по-бързо и да сервират почерпката.“

Един моделиер Везни трябвало да направи костюмите за голяма филмова продукция. Той се затворил в модерния си апартамент в Бевърли Хилс и цели шест седмици не успял да нарисува нито една скица. Не че нямал идеи. Причината била в килима. С пауново синия си цвят той му причинявал мигрена и човекът не можел да мисли, камо ли да твори. От друга страна не искал да си смени апартамента, защото му харесвала гледката от прозореца. Работата по филма спряла и всички се чудели какво да правят. Най-после продуцентът открил проблема. Веднага бил донесен друг килим в нежно розово. Всъщност продукцията имала късмет, че продуцентът бил Близнаци. Той искал работата да продължи колкото се може по-скоро и не се подразнил от капризите на моделиера. Близнаците и Водолеят нямат равни на себе си, когато трябва да се справят с деликатния темперамент на Венера. Защото между въздушните знаци съществува неосезаема връзка. Всички те плуват върху някакъв особен облак, но на различна височина.

Недейте да мислите обаче, че ако имате служител Везни, трябва веднага да търсите нов килим. Не всички от тази зодия са незаменими творци с изострена чувствителност. Но и най-обикновеният служител ще работи с по-голямо удоволствие, ако обстановката не го изнервя и гнети. Ще бъде по-изпълнителен, ако колегите не го обиждат. Неблагоприятната атмосфера го потиска.

Всичко е възможно в службата, когато нечии везни се разклатят. Не бива да се ядосвате и да се сърдите на подчинения си, че е мрачен и враждебен. Представете си и вие как бихте се чувствали, ако равновесието ви се наруши - като в лодка, мятаща се в бурно море. Може би проблеми вкъщи са причина за лошото му настроение. Запазете спокойствие и му дайте малко време. Скоро вашият служител Везни ще възвърне равновесието си и в службата ще настъпи мир, а работата ще потръгне с усмивка.

Много хора, родени под този слънчев знак, посвещават живота си на профсъюзна дейност, която им дава чудесната възможност да се борят за своя идеал – върховната справедливост. Ако в предприятието ви има някакъв профсъюз, бъдете сигурни, че подчинените ви Везни ще бъдат дейни негови членове. Ако ли няма, те пак ще влязат в ролята на миротворци и ще тушират кавгите и недоволствата. Без никакви пристрастия ще защитават и двете страни докато се постигне балансираното споразумение. Най-интересното е, че често сами предизвикват спорове на работното си място, които им действат здравословно и ги изпълват с наслада и удовлетворение. Но щом мозъчните им тренировки стигнат точката на кипене, когато нервите на околните са пред скъсване, подстрекателите се измъкват с усмивка и започват да леят целебен балсам върху потърпевшите, докато възвърнат доброто настроение на всички.

Ужасно трудно е да бъдеш в крак с всекидневните настроения на Везните. Те се променят непредвидимо и това най-добре знаят колегите им, които гадаят дали днес ще има смях и шеги или мусене и сръдни. Възможно е да чуете следното за нея: „Онзи ден я закачих, че е напълняла. Тя ми се усмихна и аз реших, че се харесва така. Тази сутрин ѝ подхвърлих на шега, че се е позакръглила приятно, и тя ми се разсърди."

Причината за различните настроения отново е във въпросните везни. Родените в тази зодия ще ви обичат за това, за което са ви мразили оня ден, а утре ще ги дразни онова, което вчера са смятали за очарователно. Но при всички тези колебания дълбоко в себе си те не се променят. Сърдитите им гримаси са повърхностни, а усмивките им - истински. Не обръщайте внимание на първото и се доверете на второто.

Служителката Везни едва ли ще бъде изнежена и капризна. Веднага ще ви даде да разберете, че прекрасно може да се справя и сама в живота. Няма да се държи грубо и вулгарно. По-скоро ще носи у себе си нещо загадъчно. Физическата активност и заниманията с книги присъстват неотменно в живота ѝ - зависи само в каква степен. Тя обикновено обича дългите екскурзии я прекарва доста време в библиотеката. Между екскурзиите и разходките ѝ има дълги периоди на отпускане и почивка, когато възстановява силите си и запълва времето с четене.

Ако искате в службата ви да цари прекрасна атмосфера, намерете си служители Везни. Грижете се за тяхното настроение с тиха и приятна музика. Никога не им крещете. Логично им обяснете същността на новите задачи. Не им поставяйте непосилни срокове и не им създавайте напрежение. Уважавайте ума им, защото са по-интелигентни от другите ви служители. Тогава те никога няма да ви създават проблеми и ще се разбират с всичките си колеги. Ще бъдат тактични и дипломатични, а в напрегнати ситуации ще бъдат край вас и ще ви помагат с точни съвети. Везните са кардинален знак. Чувстват потребност да ръководят и са достойни за това. Създайте условия на вашия служител да разгърне всичките си възможности и способности и ще се убедите колко леко ще се справи със сложните и заплетени проблеми. Той ще се облича с вкус и ще се държи с подчертано достойнство. А това ще е от полза за реномето на фирмата. Колкото до жената Везни, тя ще съумее сама да си вземе това, което иска. Дайте ѝ възможност да расте служебно, защото и без това едва ли ще ви остави на мира. Върху красивите й рамене има доста умна главица. Защо пък да не я използвате?

Везните са много музикални и артистични. Проявяват естествен усет към правото и закона и склонност към философията. Най-често се изявяват в шоу бизнеса, издателския бранш, медицината, правосъдието, науката, политиката и духовенството. Влече ги търговията, градинарството и интериорният дизайн. Но независимо къде сеят доброта и хармония, термометърът им сочи неизменно умерена температура. Той рядко пада под нулата или се качва стремително нагоре. Сякаш във фирмата ви има някакъв човешки регулатор на въздуха с автоматична аварийна система. Той е без гаранционна карта и сигурно ще ми възразите, че това не е много редно. Да, така е, но от друга страна... Я почакайте! Престанете да обмисляте и претегляте всичко, което ви казвам. Държите се просто като Везни!