„Татко Уилям, младежът му рече, бяла е, бяла косата ти вече. А пък и костите вземаш за гъби, нищо че няма в устата ти зъби!“ „На младини, му отвърна мъдрецът, беше за мене жена ми молецът… Цял ден, ей богу, се карахме двама, и за това е устата ми яма!“

 

„Алиса в страната на чудесата“

Можеш да получиш много съвети от този мъж, и то съвсем безплатно. Той има разрешение на всичките ти проблеми и отговор на всичките ти въпроси, но не очаквай от него да отговори на всичките ти момичешки представи. Той ще промени някои от тях, други ще се опита да отхвърли. Мъжът Везни рационализира всичко, дори и любовта, а това обезкуражава повечето романтички.

Но трябва да те предупредя, че щом веднъж се оплетеш в мрежите на този чаровник, няма да ти е никак лесно да се измъкнеш. По-лесно е да се откопчиш от капан за мечки, отколкото да се откъснеш от мъжа Везни. Ако се опитваш да му избягаш, той ще те преследва със своите логически и интелигентни аргументи, срещу които просто не можеш да се бориш. Освен това може да е много мил и нежен, което пък ще те накара да забравиш причината за раздразнението ти. А накрая ще ти се усмихне пленяващо и нещо вътре в теб ще се промени. Да, сърцето ти вече е негово.

От там насетне битката е загубена. Неговите мечти ще се превърнат в твои и ще направиш всичко, за да е щастлив. Ще търсиш усмивката му и ще се нуждаеш от нея, както прежаднял пътешественик се нуждае от вода.

Но не си мисли, че любовта с мъж Везни е напълно безпроблемна само защото той е толкова логично и интелигентно създание, управлявано от Венера. Всички знаем, че дори богинята на любовта си взима отпуска понякога. И все пак, когато везните са балансирани, любовта с такъв мъж е опияняваща като божествена амброзия, пълна със смях и наслада, познати единствено на боговете на Олимп.

Най-големият недостатък на мъжете Везни е, че никога не могат да вземат решение бързо, а когато го вземат, няма никаква гаранция, че ще удържат на думата си. Тяхното непостоянство е пословично.

Мъжете Везни съзряват рано, а жените ги вълнуват силно дори на 90 г. Такъв мъж има много завоевания през живота си и иска да опита от всичко. Всяка трета жена, която среща, е потенциалната му сродна душа. Особено в младостта си той ще има много връзки, много от които ще завършат не особено красиво, защото мъжът Везни не умее да слага край на връзките си. Той мрази да наранява хората, затова, вместо да бъде директен, започва да отбягва жената, с която е. Накрая индиректният отговор се оказва по-болезнен от директния, но Везните не могат да го проумеят. Въпреки това мъжът Везни умее бързо да лекува сърцето си и накрая тези романси не оставят особени щети върху сърцето му.

Мъжът Везни няма да се интересува от тайните ти, може да ти се стори така на пръв поглед, но по-добре погледни още веднъж. Много често той пропуска дори очевидното, което е под носа му. Сякаш всички забелязват какво се случва, освен мъжът Везни. Въпреки че може да спори безкрайно дълго, той не се интересува от личните мотиви и субективното, него го вълнуват абстрактните теории, затова не очаквай от него винаги да разбира емоциите ти.

Всичко това не го прави най-благонадеждния представител на зодиака. Можеш да му довериш тайните си, но не очаквай да разбере надеждите ти, които се крият зад тях. Той иска да те направи щастлива, но рядко ще разбира недоизказаното. Само защото е прекрасен любовник, не означава, че е и добър в емпатията. Едва ли има нещо по-дразнещо от това да отидеш при него, за да му споделиш как някой те е наранил дълбоко, и мъжът Везни да ти отговори: „А ти какво му направи? Защо е реагирал така?“. Ти търсиш състрадание, а какво получаваш? Той ще обмисли проблема от всички страни, ще ти докаже, че и ти бъркаш, а после ще ти даде съвет как да постъпиш.

Тази негова неспособност да разбере чувствата на партньора си, много често го вкарва в проблеми. Невероятно е как може да е толкова интелигентен и толкова брилянтно да разбира абстрактното, а да не може да разбере жената, която стои пред него. Ако си избрала мъж Везни, ще трябва да приемеш това негово качество.

Когато се ожени, мъжът Везни очаква домът му да е неговата спокойна крепост, изпълнена с хармония. Той обича тишината и никога не търси конфликти (или поне не съзнателно). Справя се добре с финансите, защото е пестелив и разсъдлив. Не очаквай от мъжа Везни да пилее парите си за екстравагантни покупки, които не са практични.

С децата се отнася винаги справедливо и ще наложи дисциплина чрез спокоен авторитет. Наказанията ще бъдат разпределяни по заслуги и за тях ще се дават логически доводи, затова децата рядко ще протестират – те ще знаят, че баща им е прав. Също като теб, децата ще бъдат подвластни на неговия чар. Странното е, че мъжът Везни рядко очаква бащинството с радост, но когато децата се родят, той се преобразява и се впуска в новата си роля с неподправен ентусиазъм.

И последен съвет, ако си избрала да бъдеш с мъж Везни – ако искаш нещо, просто го предложи. Той ще се радва, че си поела инициативата. Но внимавай, ако постоянно ти решаваш, не е изключено при някоя твоя грешка да ти каже – „Ти взе решението, не аз“. Внимателно премисляй решенията си, иначе ще си изправена пред тирада, която няма край. За да се измъкнеш от положението, просто му кажи: „Да, аз взех решението, ако го бях оставила на теб, още щяхме да стоим в дъжда под онази лампа и щяхме да хванем пневмония“. После той ще се опита да спори с теб и точно когато не издържаш вече и си взела тигана, за да го удариш по тая уж пълна глава, той ще ти се усмихне чаровно, изведнъж ще забравиш всичко, ще се почувстваш така, сякаш отново сте в началото на връзката ви - стоите под лампата в дъжда, нашепвате си „Обичам те“ и нищо друго няма значение.