Огледални народе, я ела по-насам!

Че със теб аз, Алиса, тук ще пия и ям!

Туй велика е чест! И огромен късмет —

да ядеш и да пиеш с три Царици подред!

 

„Алиса в огледалния свят“

 

Жената Лъв не е срамежлива мимоза. Тя е слънчоглед. Изключително популярна и чаровна, жената Лъв постоянно има ухажори, така че нейните партньори трябва да приемат, че често ще имат конкуренция. Онези, които носят благородническа фамилия (или поне някоя, която звучи така), имат известно предимство. Все пак жената Лъв е царица и не би се обвързала кой да е.

Вероятно тя е лидерът на своя социален кръг, а „по-нисшите“ жени ще командва като царица, но с такава топла и чаровна усмивка, че никой няма да има нищо против. Вероятно другите жени усещат, че тя е родена да бъде лидер и да диктува стила и поведението на останалите. Дори и да не приемат нейната власт (все пак има и други зодиакални знаци, които искат да бъдат лидери), не е добра идея да узурпират трона ѝ, защото не искате да виждате разярена жена Лъв.

Майката Природа малко се е престарала, когато е създавала жената Лъв, тя я е надарила с жизненост, ум, грация, красота и сексапил, достатъчни за три жени. Мъжете с комплекси най-добре да се връщат обратно и да си потърсят птиче с нетолкова пъстри пера. Не си мислете, че можете да я укротите и да я превърнете в тиха и кротка домакиня, която ще следва всяка ваша дума. Мъжът, който си мисли, че жената Лъв може да го боготвори и послушно да лежи в краката му като котенце, жестоко се заблуждава. Чрез нейната любов тя ви оказва чест и вие всъщност се превръщате в неин рицар.

Трябва да запомните, че жената Лъв има опустошителен гняв, но умее да се преструва на невинна и безобидна. Гласът ѝ е нежен като шепот, жестовете ѝ са внимателни и премерени, а очите ѝ са големи, доверчиви и сияят от щастие всеки път, щом ви погледне, миглите ѝ пърхат невинно като две пеперуди. Изглежда спокойна, мила и толкова нежна. Изглежда, но не е. Това е просто роля, която обича да играе, защото е чула, че ѝ се отдава, а и другите харесват това нейно превъплъщение. Ако ѝ отнемете ролята на звездата във вашия любовен театър, ще видите, че срамежлива и покорна са последните думи, с които бихте описали жената Лъв. При повечето жени от тази зодия още в началото се разбира, че са твърде горди, за да търпят глупостите на мъжете, но искам да предупредя онези, които са се забъркали с по-прикрита Лъвица – тя умело крие ноктите си, но ги остри всеки ден. Да си знаете.

Ако искате да направите добро впечатление на жената Лъв, започнете с подаръците – скъпи, стилни и добре подбрани. После преминете към комплиментите, които трябва да са оригинални, креативни и лични. Само си позволете да ѝ кажете „Много ме кефиш, миличка“ и ще бъдете изхвърлени в рова, пълен с крокодили, който опасва замъка ѝ. Жаргоните и вулгаризмите не са ѝ по-вкуса, разни простаци никога няма да я впечатлят. Помнете, вие ухажвате царска особа. Тя не може да живее без вашето предано внимание, но не забравяйте, че тя обича и вашата мъжественост и не иска да ви превърне в безгласен роб. Тя не би могла да обича слаб мъж без воля.

Жената Лъв си има своите недостатъците, но не обича да ѝ ги припомнят. Не я винете за арогантността и суетността, която от време на време проявява. Въпреки че тя самата се държи така, сякаш е над всички останали, хората рядко ѝ обръщат гръб заради това. Причината е, че жената Лъв може да е най-милата и най-щедрата от всички жени, тя е състрадателна и винаги ще се притече на помощ. Освен това притежава завидна грация, интелект и сила.

Комплиментите и подаръците са първата стъпка да я спечелите, но какво трябва да направите, ако искате тя да се омъжи за вас? Дайте ѝ свобода! Не можете да затворите една Лъвица в клетка и да се надявате, че тя ще бъде щастлива. Не я принуждавайте да бъде домакиня, дайте ѝ свобода и я насърчете да развива кариерата си.

Можете да сте сигурни, че със съпруга като жената Лъв няма да ви е скучно, а тя ще се постарае да изглежда прелестна всеки ден. Обаче трябва да внимавате с разходите. Жената Лъв рядко се оправя със семейния бюджет и пръска пари за най-екстравагантните, най-скъпите и най-безсмислените декорации за дома, подаръци за приятели и дрехи за самата нея. Когато става дума за пазаруване, можете да сте сигурни, че в ума ѝ няма никакви практични мисли.

Като майка жената Лъв ще обсипе децата си с щедри дози любов и внимание. Няма да ѝ е лесно да види недостатъците им, но когато най-накрая това стане, тя ще се отнесе строго и отговорно. Много жени от тази зодия успяват да разглезят децата си, докато в същото време са доста стриктни и щедро раздават наказания. Повечето жени Лъв са работещи майки, но децата им рядко страдат от липса на внимание, жената Лъв умее да съчетава кариерата и личния живот, затова не си мислете, че ще бъде една от онези майки, които се отказват от себе си в името на децата.

За да спечелите ключа за сърцето на жената Лъв, трябва да притежавате достойнство и сила, не се опитвайте да я управлявате, но я уважавайте. Примирете се, че тя винаги ще е в светлината на прожекторите, и се радвайте на това, което имате. Все пак колко могат да се похвалят с това, че са спечелели ръката на истинска царица?