— Няма ли да й се притечете на помощ? — запита Алиса учудена, че той гледа толкова спокойно на положението.

— Съвсем излишно — отвърна Царя. — Тя тича ужасно бързо. Да се опиташ да я хванеш е все едно да искаш да хванеш някой Беготрон.

 

 „Алиса в огледалния свят“

Ако сте влюбен в момиче от зодия Овен, не съм сигурна дали трябва да ви поздравя, или искрено да ви съчувствам.

Когато Байрон е написал: „Любовта е нещо отделно от живота на мъжа, но изпълва цялото същество на жената“, той навярно е забравил, че съществува жената Овен. Тя може и да си мисли, че любовта е смисълът на живота ѝ, но е така погълната от заобикалящия я свят и от самата себе си, че по-лесно от всяка друга би могла да мине без мъж.

Това, че може да живее без мъж, не означава, че може да живее без любов. Тя винаги ще копнее за своя принц, за героя от мечтите ѝ. Неговият образ може да не е много ясен, може да е забулен в утрешната мъгла, ала тя ще копнее за него в дъждовните априлски дни. Образът му ще я преследва, когато падне първия сняг. Ще чува напевния му глас, когато слуша някоя любима песен. Дори блясъкът на светкавицата ще ѝ напомня за него. Но колкото и да въздиша по този свой блян, тя няма да изпадне в отчаяние, ако той не се появи веднага. Тя добре знае, че може да се справи с всичко и сама.

Жената Овен отваря собствените си врати, тя сама си облича палтото, сама си дърпа стола, сама си вика такси и сама води битките си. За нея това е най-бързият и ефективен начин да го стори. Естествено, това не се отразява добре на крехкото мъжко его. Момичето на Марс иска винаги да дърпа конците и да ръководи. Много внимавайте как ще подходите към жената Овен. По-добре първо се уверете, че сте спечелили сърцето ѝ и едва тогава се опитайте да я прегърнете и целунете. Иначе тя може да ви удари плесница и да избяга подплашено като сърна.

Тук не бива да се заблуждавате обаче. Тя би избягала не защото се страхува от вашите любовни намерения, с които спокойно може да се справи. Страховете ѝ са продиктувани по-скоро от това да не се отегчи до смърт, ако се обвърже с един боготворящ я роб, предан като куче. Ще я спечелите само ако я държите в неизвестност и се показвате безразличен. Мъжът, който не се предава лесно, винаги интригува жената Овен. Тя не може да проумее как той все още устоява на безспорната ѝ прелест. И понеже е управлявана от Марс, тази жена ще преобърне света, за да докаже, че е желана, дори ако въпросният мъж вече не я интересува.

Героинята Скарелт О’Хара е олицетворение на жената Овен. Всички мъже в радиус от сто километра са в краката ѝ, но сърцето ѝ копне за онзи, когото не може да има. Също като Скарлет, жената Овен бързо приема положението и се адаптира. Освен това е безстрашна, готова е да се изправи пред цяла армия, ако някой застрашава любимите ѝ хора.

От друга страна, тя издига любимия си на пиедестал и очаква той да отговори на непосилните ѝ очаквания за съвършенство, тя упорито отказва да види недостатъците му, дори те да са ясни като бял ден за всички останали. Все пак не си позволявайте да критикувате съпруга и децата ѝ, защото тя може да ви отвърне с жестокост, а и изобщо няма да се вслуша в мнението ви, тя трябва да види проблема със собствените си очи.

Жената Овен не е свидлива и с лека ръка раздава време, вещи и пари. Но опре ли въпрос до любовта, там „нейното си е нейно” и ревността пламва от дреболия. Никога не се възхищавайте пред нея на друга жена. Не рискувайте да имате млада секретарка (и все пак по-добре да бъде мъж!). Ако не ѝ отреждате единственото първо място във всичко, ще има да се чудите къде са отишли горещите чувства и страсти. Когато наистина засегнете жената Овен, тя се превръща от огън в лед.

Жената Овен е способна на дълбоки чувства и почти мистичен идеализъм, които се преплитат в нея по уникален начин. Във връзките си тя също е директна и нищо не може да я спре, не очаквайте от нея трикове и хлапашки игри, тя ще ви покаже любовта си.

И понеже нейната любов е дълбока и всеотдайна, тя очаква същото и от любимия си. Когато тя е нещастна, и той трябва да е нещастен. Когато тя е щастлива, и той трябва да е щастлив. За жената Овен любовта е равенство и споделяне. Тя ще иска да споделя вещите ви, банковата ви сметка, приятелствата и мечтите ви. В замяна вие можете да споделите нейните. Е, не е важно, че банковата ѝ сметка е леко опразнена, приятелствата – често ненадеждни, а мечтите ѝ – твърде големи за постигане. Важното е, че не ги крие само за себе си и е готова да ги сподели. Затова и вие не крийте нищо от нея. Тайните и лъжите я подлудяват, а никога не е добра идея да ядосате жена Овен.

Повечето жени от тази зодия са кариеристки и могат да се справят с почти всяка професия – от женственото манекенство до борсовото агентство, което е по-мъжка територия. Тя може да се откаже временно от кариерата заради любовта или децата, но никога не е завинаги.

И не забравяйте, че жената Овен е лесно ранима, дори да изглежда безстрашна. Ако успеете да спечелите сърцето ѝ, ще спечелите жена, която е честна, отдадена, вярна и интересна. Жената Овен може да ви помогне да откриете изгубените си илюзии и докрай ще вярва в мечтите ви. Нямате мечти? Вземете си назаем от нея. Тя има предостатъчно и е готова да ги сподели. Тогава и двамата можете да сътворите чудеса.