„Тогава няма значение накъде ще тръгнеш,” каза Котката.
„Стига да стигна някъде,” обясни Алиса.
„О, със сигурност ще стигнеш, ако вървиш достатъчно дълго,” каза Котката.

Тя няма да ти каже това, което искаш да чуеш. През повечето време ще ти задава неудобни въпроси и ще прави категорични изводи. Но понякога тя ще ти каже нещо толкова специално и невероятно, което ще те накара да полетиш от радост.

Ето и пример:
Мъжът най-накрая е събрал кураж, за да признае на приятелката си зодия Стрелец, че я обича. И моментът е настъпил. Той се вглежда в красивите ѝ очи, хваща нежната ѝ ръка и поема дъх, за да ѝ признае чувствата си. Но точно тогава тя го поглежда и му задава въпроса: „Какво смяташ за височината си? Не смяташ ли, че си нисък? Но не трябва да ти пука. Много мъже са били ниски – Наполеон и Фиорело Ла Гуардия.” Мъжът примигва от обидата и не знае какво да каже, но точно, когато той е започва да губи надежда, тя казва: „Не харесвам мъже, които стърчат над всички останали. Ти си перфектен. Когато идвахме насам, забелязах, че двамата сме идеална височина.”

Жената Стрелец винаги говори необмислено, защото вижда света точно такъв, какъвто е. Това е талант, който ѝ позволява да разсъждава ясно, логично и разумно.

Дамите зодия Стрелец са реалисти и болезнено откровени. Не крият нищо от света и очакват същото от близките си хора. Те са независими и им е трудно да свикнат със семейните окови. Може би това се дължи на факта, че пътуват много.

Има едно нещо, което трябва да знаете за жената Стрелец – когато искате да направят нещо, просто ги помолете, не им нареждайте. Тя не понася добре заповедите и командите. Харесва ѝ да се чувства защитена, но не се асоциират с патриархалния начин на живот.

Тя обърква околните, защото ѝ е трудно да определи границите между приятелството и любовта. Не харесва недомлъвките и загадките. Дори и да е срещнала любовта на живота си, тя няма да го последва, ако смята, че той не се държи добре с нея. Малцина знаят, че зад силната външност се крие ранима душа.

Жената зодия Стрелец подхожда предпазливо към брака. Мъжът, който иска да я заведе до олтара, ще трябва да се постарае и да обрисува брака като нещо прекрасно, за да я накара да се омъжи за него.

Истината е, че тя е едно доверчиво дете по природа. Това я превръща в лесна плячка за всички чакали, които просто чакат плячка. Визията ѝ за света понякога е прекалено наивна. Макар сърцето ѝ да е доверчиво, умът ѝ винаги поставя всичко под съмнение. Но сърцето ѝ често бива ранявано.

Светлините на прожекторите я привличат, което е и причината много дами зодия Стрелец да изберат кариера в шоубизнеса. Чувства се добре на сцената и не се притеснява да застане пред голяма публика, дори и за да се превърне в душата на компанията.

Дамата зодия Стрелец не е привлечена от домакинската работа. Готвенето също не е по вкуса ѝ, защото е прекалено скучно и самотно. Но всичко, с което се захване, става прекрасно.

Справя се отлично с деца и те я обожават, защото тя се превъплъщава в ролята на техен другар във всички игри и всички пакости.

Никой не може да забавлява толкова изтънчено, колкото дамата Стрелец. Тя може да накара всеки да се чувства добре дошъл, защото умее да разчупва ледовете за секунди. Сърцето ѝ е отворено за всичко ново и търси голямата любов, защото жената зодия Стрелец няма да се примири с нищо по-малко от фойерверки.