„Знаех кой съм, когато се събудих тази сутрин, но мисля, че съм се променил няколко пъти оттогава“.

Любовта ви дава приятното чувство на топла сигурност. Божественият комфорт да знаете, че има кой да бъде до вас, когато имате нужда от него и вече не ви се налага да вървите сами по трудния път на живота. Всичките ви съмнения изчезват... Но това разбира се не важи, ако сте влюбени в представител на зодия Близнаци. В такъв случай можете да очаквате, че ще дойде само когато ясно виждате, че се задава.

Веднъж щом научите как да приемате неговият непокорен и непредвидим дух, има голям шанс нещата помежду ви да проработят. Но не и ако настоявате да изпитвате „божественият комфорт да знаете, че има кой да бъде до вас, когато имате нужда от него и вече не ви се налага да вървите сами по трудния път на живота“. Вероятно никога няма да знаете къде е този мъж и това ще върне някои от съмненията, които любовта трябва да отнема. Вярно е, че когато сте влюбени в Близнаци, няма да вървите сама. Ще вървите с поне двама човека едновременно. Но имайте предвид, че близнаците никога не са идентични – двойствената природа на представителите на тази зодия комбинира напълно различни личности.

Типичният Близнак е любимец на всеки домакин. Той обича хората - колкото повече, толкова по-добре. Рядко се срещат Близнаци, които не обичат разговорите. Те имат изтънчен вкус, пълни са с остроумни отбелязвания, а комплиментите му са шедьоври на топлата искреност. Обикновено са майстори на безупречните маниери и поддържат партито по много начини.

Ако се запознаете с Близнак, докато той демонстрира множеството личности, които се въплъщават у него, нямате шанс - ще бъдете убедени, че това е най-вълнуващият и интелигентен човек, който някога сте срещали. Но преди да му позволите да промени фамилното ви име, уверете се, че можете да приемете идеята за несигурно бъдеще с човек, чиито прищевки могат да се променят непрекъснато, а целите в живота могат да са едни в даден момент и коренно различни в следващия.

Близнакът ще ви обсипва с цветя, парфюми и книги, а може и самият той да напише такава. Часовете ще летят, докато се наслаждавате на веселата му природа и се смеете на хилядите му шегички, омаяни от неговия галантен чар. Той ще ви казва, че ви обича по стотици различни начини, на които никой друг зодиакален знак не е способен.

А на следващия ден ще се обади да отмени срещата ви без основателна причина, което ще ви накара да си представяте какво ли не. Дали е излъгал, че ви обича? Дали има друга? Или пък е в беда? Всеки от страховете ви може да е истина. Но може и да сте в грешка. Скоро след това ще се появи, пълен със саркастични забележки, мрачен и раздразнителен.

Той ще бъде нетърпелив и критичен. Ще ви прави забележки за обувките, червилото и вкусът ви за книги и ще има сериозни съмнения относно връзката ви. Или пък ще бъде мрачен, разтревожен и отдалечен. Няма смисъл да питате защо - няма да получите смислен отговор.

Ако оцелеете след това преживяване, след някой и друг ден ще ви накара да посетите галерия, театър или музей и ще бъдете хипнотизирани от знанията и широките му интереси. Ще бъде необичайно нежен, пълен с крехки мечти и въображаеми надежди за утре. След това ще ви предложи брак. Просто така от нищото. Ще забравите за всички гръмотевици и облаци от бури, за целия дъжд, който се е изсипал преди това и ще кажете "да" преди той да има време да промени мнението си - тоест за части от секундата - и ето ви - сгодени за една загадка.

Точно така - загадка. Ако очаквате стабилен и търпелив мъж, ще влезете в един кръговрат, от който трудно ще излезете. Не позволявайте на веселата амузика да ви съблазни да последвате шарените светлини, които постоянно ще преминават в нюанси на сивото, а в следващия момент ще са слънчево жълто или блажено синьо. Ако сте неизлечима романтичка, търсеща перфектна хармония, значи сте в опасност.

Независимо от това какво говори остатъка от наталната му карта, ако Слънцето е било в знака на Близнаците в момента на раждането му, този човек утре няма да бъде същият, какъвто е днес и няма да има памет за вчера. По един или друг начин, той ще се променя. Разбира се тези промени могат да бъдат и положителни, но елементът на риска винаги съществува. Ако сте хазартен тип, можете лесно да ударите джакпота с представител на зодия Близнаци и да откриете мечтаната съвместимост. Но всички добри комарджии знаят коефициентите, преди да заложат. Просто се уверете, че и вие сте наясно.

Вероятно нищо от това, което прочетохте, няма да ви попречи да се впуснете във връзка с Близнак, който ви е впечатлил истински. Но пък може би ще успокои момичетата, които страдат от студените действия на някой Близнак, който вероятно е безпомощно влюбен в тях, но умело го прикрива поради собствени неразбираеми причини. Близнаците имат несъзнателно желание да прикриват истинските си намерения, да се защитават устно от другите и да прикриват мотивите си с двойни действия. Като цяло те се стремят да объркват. И след това с типичната си близнашка непоследователност, ще се обърнат и ще бъдат толкова директни, че ще ви оставят в изумление.

Любовта на Близнака е лесна и забавна, ако не се опитвате да се приближите твърде много. Той има вътрешно ядро, което принадлежи само на него и няма да го сподели с друго човешко същество, дори и с половинката си. Поддържайте нещата лесни и леки и не бъдете прекалено страстни или драматични. Не му досаждайте и винаги го нахъсвайте и вашият Близнак може да бъде много специален. Не се бунтувайте срещу променливостта му. Променяйте се заедно с него. Бъдете толкова бдителни и заинтересувани от живота, колкото е и той. В противен случай връзката ви ще бъде просто между другото. Той търси психическа компания преди всичко. Човек, който може да се примирява с него и дори да го подчинява от време на време, защото той не е егоист. Той е реалист и процъфтява, когато е предизвикан умствено. Последното, което иска е просто кукла до себе си. Използвайте ума си и женския си образ. Това няма да го уплаши, както би се случило с други мъже, а напротив - ще го завърти в правилната посока - към вас.

Близнаците са склонни да заменят старите си приятели с нови, но не защото са безсърдечни. Просто техните личности се променят и напредват толкова безмилостно, че е напълно нормално да търсят хора със сходни на техните интереси по това време. Те рядко се привързват дълбоко и трайно към стари спомени, места, хора и вещи. По време на дълги самотни периоди могат и да пролеят няколко сантиментални сълзи, но това е от самота, а не от носталгия по вчерашния ден. Близнаците са общителни и мразят - дори се страхуват - от това да бъдат сами за продължително време. Ако можете да му покажете, че винаги ще бъдете наоколо, но няма да се осланяте само на него, нито ще очаквате той да се опира единствено на вас, той вероятно ще иска да се обвърже с вас в дългосрочен план. Но не забравяйте рискове! Не всеки Близнак се жени повече от веднъж, но ще има по два броя от почти всичко - например две коли, два апартамента, две висши образования, две мечти, два домашни любимеца, две самобръсначки, две хобита, две амбиции. Той обича да удвоява.

Във финансов аспект Близнаците също са двойствени. Първоначално могат да бъдат невероятно щедри, а след това да започнат да спестяват. Но в повечето случаи щедростта преобладава. Близнаците имат малко желание да трупат пари или знания - те предпочитат да ги прилагат в употреба и да ги инвестират. Те са комуникатори, чиято функция е да създават нови и оригинални идеи и да служат на другите чрез гъвкаводстта на своите бързи и блестящи умствени процеси.

Ще ви бъде ли верен? Има хиляди отговори на този въпрос, когато става думи за Близнаците. Те обичат комуникацията и обичат разнообразието. Също така са странно привлекателни за жените и е възможно да има поводи за ревност. Но Близнаците също така имат и дълбоко вкоренено чувство за справедливост, което рядко им позволява да бъдат неверни, ако вие му имате истинско доверие. Винаги ще усети, ако имате съмнения. Умът му често разбира мислите ви, сякаш ги чете. Но е безсмислено да очаквате, че ще игнорира всички жени, защото има брачна халка. Жените са част от сцената, а Близнаците обичат да са под светлината на прожекторите. Ако има жени наоколо, той ще разговаря с тях - може би дори ще се шегува и ще изпие по питие с тях. Естествено е за представителите на тази зодия да комуникират, независимо от пола на слушателя. Това не означава, че го правят с други намерения.

Наистина има Близнаци, които имат много безразборни връзки, но независимо какво сте чували, винаги има причина. Недоверието и неразбирателството дълбоко ги измъчват, това ги обезсърчава и потиска, а нещастният Близнак може да направи някоя и друга глупава постъпка, търсейки облекчение. Но чувства ли се свободен от усещането за изолация и няма ли нужда да се доказва за нещо, той губи желание да експериментира. Жените, които имат добра хармония с Близнаците, никога не трябва да се страхуват от емоционална или физическа невярност. Вярно, те няма да бъдат неразумно оковани. Очаквайте да отвръщат на усмивките, които получават, независимо дали идват от дете, мъж или жена. Близнашката весела и приятелски настроена природа постоянно търси компания. А когато някой се опитва да я ограничи, тя може да стане непредвидима и неуловима като вятъра.

С децата представителят на зодия Близнаци ще бъде приятел, но няма да ги дисциплинира много и ще ги научи на доста неща още преди да са тръгнали на детска градина. Те вероятно ще обичат да му се доверяват, защото той рядко съди сурово. Близнакът знае как да обича, без да задушава. Връзката му с децата обикновено е много близка, а понякога прекалено свободна, колкото и противоречиво да звучи това. Близнакът може да е привързан към децата си и да ги глези, а в същото време да настоява да имат стриктен режим, макар и да ненавижда рутината. Може да критикува поведението им в момент и да поощрява същото в следващия. Въпреки че умее да чете конско, очаквайте по-тежките наказания да са ваше задължение. Бащите-Близнаци са склони да глезят децата си.

Въображението му понякога може да става прекалено развинтено и да заявява неща, които няма как да се случат. Трябва да му покажете колко е важно да спазва думата си. Независимо то добрите му намерения, някои бързи и импулсивни обещания може да бъдат нарушени. Ако децата не му досаждат много и не му пречат да върши многобройните си дейности, той ще се наслаждава изключително много на времето, прекарано с тях. Но ето и едно предупреждение: макар и рядко да наказва децата физически, неговата склонност към внезапни мрачни и саркастични забележки може да причини дълбоки рани в малките им сърца и да ги боли за цял живот. Той може да изпитва нежелание да показва привързаност под формата на целувки и прегръдки, но все пак има и много изключения. Не го принуждавайте да се грижи за децата, освен ако наистина не прояви такова желание и Близнакът ще бъде невероятен баща.

Ревността е нещо, от което не бива да се притеснявате, защото чувството за притежание не е много характерно за Близнаците. Разбира се има някаква степен на ревност, но обикновено не е в прекалени количества. Любовта за тях не е строго физическа - те чуват, виждат и чувстват повече чрез сетивата си от останалите хора, а Меркурий, който е управител на знака, им помага да забелязват дори неуловими неща. Любовта на Близнака е толкова въздушна и неуловима, че на моменти изглежда, че е лишена от страст. Но ако не търсите дива връзка, Близнакът ще бъде невероятен партньор за вас. Той ще говори за емоциите си с романтични фрази и ще задоволява глада на сърцето ви със странната красота на идеализма си.

Помнете, че типичната емоционална студенина на Близнакът може да бъде стоплена, ако и двамата чувате една и съща музика и мечтаете едни и същи мечти. Той трябва да усети пълно сливане на ума и духа, преди да се прояви физическата страст. Това може и да ви се струва трудно, но е единственият сигурен път към сърцето му.

Ще се наложи да свикнете с думата „ако“. Условните изречения присъстват често в речта на Близнаците и често може да не ги довършват. Но трябва да се научите да слушате със сърцето си и ще знаете какво иска да ви каже. Те използват думичката „ако“ само като маска.

Често ще чувате, че Близнаците винаги имат две любови едновременно. Тази близнашка двойнственост, подсказваща за изневери, се споменава толкова често, че може да събуди у вас неоснователни тревоги. Но можем ли да направим едно уточнение? Близнакът се нуждае от две любови, но не и от две любовници. Именно това е ключово. Ако го разбирате напълно, ще знаете как да задоволите това негово желание.