Има толкова много супергерои по телевизията, в компютърните игри и на големите екрани, че ни се струва, че са част от живота ни. Но все пак сме напълно наясно, че те са измислени герои, създадени от обикновени хора със свръхчовешки въображения.

И все пак така ни се иска да имаме някаква скрита сила – дали ще можем да променяме външноста си, ще имаме нечовешка сила, ще можем да влияем на времето или ще бъдем безсмъртни... а и кой не е пожелавал да бъде невидим поне за ден! Помислете си само колко пари и време ще спестите, ако можехте да се телепортирате.

Всички имаме специални таланти и способности и макар и да не са „суперсили“, могат да бъдат наистина впечатляващи. Има спортисти, които са толкова успешни, че започваме да се чудим дали нямат извънредни способности – как са толкова силни или бързи, без да имат извънземно ДНК?! Ами родителите, които имат шесто чувство кога детето им е в беда.

Имаме и способности, за които не подозираме и които стоят прикрити. Ако осъзнаете, че притежавате определена дарба и се грижите за нея, може да останете изненадани от силата й. Може и да не знаете, че сте добри в бойните изкуства, докато не се запишете на тренировки и не откриете, че просто ви идват отвътре.

Всеки от нас има нещо, в което е добър, нещо, което ни отличава от останалите и ни прави уникални. Каква е вашата суперсила? Вижте според зодията си:

Овен (21 март - 19 април)

Суперсилата ви е, че сте безстрашни. Вероятно бихте се спуснали в горяща сграда, за да спасите някого. Поемате рискове, имате кураж и сте истински смелчаци. Всъщност дори и да не сте супергерой, определено притежавате качествата да бъдете такъв.

Телец (20 април - 20 май)

Суперсилата ви е вашата концентрация. Щом си наумите нещо, няма нещо, което да не можете да постигнете. Ако можете да продавате концентрацията и хъса си, ще се купува като топъл хляб. Никой не може дори и да понечи да застане на пътя ви, когато се концентрирате в някаква цел, защото просто ще го прегазите.

Близнаци (21 май - 20 юни)

Вашата суперсила е адаптивността ви. Можете да пробиете и да си създадете име навсякъде. Няма значение дали сте новият колега в офиса – не след дълго ще събирате всички около себе си и ще се издигнете до върха. Не се притеснявате от новостите – всъщност те ви вълнуват и предизвикват. Макар и да не сте хамелеон и да не се сливате с всяка обстановка, способността ви да се адаптирате е удивителна.

Рак (21 юни - 22 юли)

Имате суперсилата на прозрението. Можете да четете между линиите във всяка ситуация и да разбирате какво всъщност се случва. Успявате да разчетете сърцата на хората и да разберете какво чувстват, дори когато са объркати и неспособни да бъдат честни със себе си. Можете лесно да стигнете до същността на ситуацията и да решите проблема.

Лъв (23 юли - 22 август)

Имате суперсилата на влиянието. Вие сте истински лидер и хората ви се възхищават и ви следват. Когато сте начело – мястото, на което се чувствате като у дома си – хората не могат да спрат да ви гледат. Водите и вдъхновявате останалите, но не се възползвате от силата си за собствена облага... или поне се опитвате!

Дева (23 август - 22 септември)

Суперсилата ви е да поправяте разбитото – независимо дали става дума за чаша или за сърце, инстинктивно знаете какво да направите, за да залепите парченцата. Вие сте лечител и знаете как да накарате хората да се чувстват по-добре – понякога с нещата, които правите, а понякога само с присъствието си.

Везни (23 септември - 22 октомври)

Проявата е вашата суперсила. Можете да накарате нещата да се случвате и да получите това, което искате, само като визуализирате и се фокусирате. Наречете го силата на позитивността или просто вяра, но успявате да въведете великите неща в живота си. Продължавайте да правите това, което правите - работи!

Скорпион (23 октомври - 21 ноември)

Вашата свръхсила е естествената ви харизма. Привличате хората с чар и обаяние. Имате магнетизъм, който в съчетание с мистичността ви, ви прави почти неустоими. Когато хората се окажат във ваше присъствие, им е трудно да си тръгнат.

Стрелец (22 ноември - 21 декември)

Суперсилата ви е вашата откритост, заради която сте способни да обиколите света и навсякъде да се чувствате като у дома си. Интересувате се от непознати традиции и обичаи и постоянно искате да учите и да преживявате нови неща. Не сте срамежливи, а сте наистина любопитни за хората. Може и да не сте социолог, но имате безкраен стремеж да научавате още за хората.

Козирог (22 декември - 19 януари)

Свръхсилата ви е вашият хумор. Способни сте да видите нещата в забавна светлина и това ви спасява отново и отново. Когато някой е поел по тежък път, вие сте способни да го върнете обратно само като кажете нещо забавно. Със сигурност осъзнавате, че това да виждате леката страна на нещата ви е от огромна полза във всяка ситуация.

Водолей (20 януари - 18 февруари)

Суперсилата ви е способността да се преоткривате. Когато се чувствате сякаш сте на ръба на скалата, не се отдавате на чувството за безнадеждност, а започвате отново. Ако в работата си не получавате уважението, от което се нуждаете, просто си намирате нова работа. Ако връзката ви е изправена пред тежки обстоятелства, правите всичко възможно, за да я спасите.

Риби (19 февруари - 20 март)

Суперсилата ви е вашето въображение и способността да създавате от нищо-нещо! Визуализирайки нещо в съзнанието, можете да го въведете и в реалния свят. Вашите идеи и творчество ви помагат да изпъкнете. Ако сте в напрегната ситуация, можете да се оттеглите в щастливото място в главата си и да се почувствате по-добре.