Да бъдеш силен водач е нещо, което може да ви направи страхотен приятел и важен човек.

Добрите лидери знаят как да ръководят екипа си, без отговорността да им натежава. Трудно е да не литнеш в облаците, когато толкова много хора ти се възхищават, но не е невъзможно.

За тези от нас, за които не е нещо обичайно да бъдат лидери, често търсим у лидерите, които избираме такива качества, каквито на самите нас ни липсват. Всяко общество, колкото и да е малко то, трябва да има свой лидер – някой, който кара нещата да се случват и който просто не оставя никой да скучае през уикенда.

Лидерите идват във всякакви форми, но винаги има няколко качества, които определят най-успешните и най-добрите лидери.

Тези качества могат да варират от увереност и сигурност до харизма и подкрепа. Да бъдеш лидер не означава да се държиш като владетел с останалите – това ще те направи просто задник.

Ако можеш да бъдеш равен и водач в същото време, тогава можеш да бъдеш истински лидер.

Не всички водачи имат еднакви качества, но едно е сигурно – всички те са незабравими.

Има 4 зодиакални знака, за които е напълно естествено да бъдат водачи, макар и да се случва по различен начин. Ако ви е любопитно да разберете кои са те, четете нататък.

Овен (21 май – 19 април)

Овните са от типа хора, с които лесно се разговаря и всички много ги харесват, дори и да ги срещат за първи път.

Те се гордеят с факта, че са онези, към които всички се обръщат, когато имат нужда от забавление или помощ, което ги прави в много „лични“ водачи.

Когато Овенът е начело на властта, той се уверява, че знае какво искат останалите и прави всичко по силите си да го получат.

Увереността и популярността му го превръщат в човек, на когото другите се възхищават, без да им е невъзможно да бъдат като него.

Телец (20 април – 20 май)

Телците са специален тип лидери, които комбинират приятелството с това да бъдат начело. Те често поемат водачеството, защото подсъзнателно чувстват, че по този начин защитават приятелите си.

Те обичат да се грижат за хората и поемайки лидерската позиция, те доказват, че бдят над вас, независимо от всичко.

Телците често са лидери, защото не позволяват на малките неща да им влияят при вземането на решения, което може да ги затрудни в по-напрегнатите ситуации.

Също така те са страхотни в даването на съвети, затова ако ви се иска да бъдете като тях, те ще ви научат едно-две ценни неща.

Лъв (23 юли – 22 август)

Лъвовете са натурални лидери, затова не се изненадвайте, ако поемат лидерската позиция, без да попитат предварително.

Не е защото искат да се правят на шефове – просто те наистина вярват, че никой не може да се справи със задачата по-добре от самите тях.

Лъвът е от типа лидери, които са необходими, които нещата започнат да излизат от правия път. Независимо дали се опитвате да забравите бившия си или просто се нуждаете от напътствия – Лъвът е вашият човек!

Те винаги ще бъдат зад гърба ви и ще доминират в отношенията ви, когато имате нужда от това.

Козирог (20 декември – 19 януари)

Козирогът е перфектен за лидерската роля, защото има изумителен самоконтрол.

Ако си мислите, че нещо – каквото й да е – може да ги разсее, докато са в режим „водач“, грешите ужасно.

Те знаят, че когато хората разчитат на тях, трябва да се докажат, затова не биха направили нищо, което да разочарова приятелите им.

Козирогът често получава етикет „приятелят-майка“, защото те се грижат за близките си и остават умни във всяка ситуация.

Това тяхно качество ги води надалеч в живота и те знаят, че хората гледат на тях като модел за подражание - Козирогът иска да е причината, поради която другите искат да станат лидери!