Всяка от нас има предпочитан тип мъже и оказва се, това зависи от знака под който сме родени. Не вярвате ли? Прочетете тогава любовния хороскоп на Dama.bg, за да се убедите.

Овен

Дамата Овен цени мъжа, който е способен да стане нейн най-добър приятел. Особено оценява чувството му за хумор, острия ум, изобретателността, красноречието, комуникативността. Всичко това привлича жените, но има вероятност да се превърне и в истински проблем, защото такъв партньор може да потиска и да заема прекалено много място. Ако се умори от общуването, жената е готова да избяга някъде само за да остане насаме със себе си. Научена от горчивия си опит, в бъдеще тя избира не толкова обсебващ и егоцентричен партньор, а най-напред обръща внимание на човешките му качества. 

Телец

Дамите Телец не искат мъж, който да ограничава тяхната свобода. Той трябва да бъде господар на живота си, да прави и да изпълнява плановете си, без да се консултира с никого. Тази му черта възхищава жените. Това изискване обаче изглежда доста странно, като се има предвид, че от гледна точка на жената, мъжът трябва безусловно да слуша своята нежна половинка. Волевият мъж, който се избира жената Телец, усеща напрежението, което води до конфликти и често разрушава отношенията. Решете, какво у мъжа е по-важно за вас: волята или покорството.

Близнаци

Жените Близнаци ценят свободата във всичките ѝ проявления, включително и като ценност в приоритетите на мъжете. Ако в по-ранна възраст жените Близнаци избират свободомислещи мъже, които обикновено ги изненадват с безхаберие и палячовщина, по-зрелите жени Близнаци вярват, че свободата е постоянен стремеж, включително и за развитие. По този начин, те стигат до извода, че най-важно е когато един мъж, който се стреми да стане по-добър, непрекъснато се развива и работи над себе си. Идеалният партньор за жените Близнаци - целенасочен и активен мъж, способен да заразява с ентусиазма си.

Рак

За жената Рак най-добрият вариант е надежден и спокоен мъж. Авантюристи, безразсъдни и веселяци - това са мъжете, от които дамата Рак се опитва да стои настрана. Тя иска стабилност и надеждност, затова той често се оказва приятел, колега или познат на някой от компанията. Тези съюзи обикновено винаги са трайни, защото Раците много дълго и внимателно избират бъдещите си партньори. В стремежа си за стабилност обаче, дамата Рак може да се опита да поднови стария съюз, където всичко е познато и привично, но това е стъпка, която е по-добре да не прави.

Лъв

На Лъвицата е трудно да се угоди. При цялото си великолепие, тя се отнася снизходително към мъжете, а този, който наистина може да разтопи сърцето ѝ, трябва да бъде необикновен. А жената Лъв доста трудно може да бъде изненадана от типичните постижения: размер на заплатата, висока длъжност или грандиозни планове за живота - всички те се сливат в скучна сива маса. Лъвицата е креативна натура и затова я привличат артисти, художници, писатели и музиканти, чиито талант тя е в състояние да оцени.

Дева

Девата търси преди всичко мъжът, който е в пълен контраст на нейната практическа и активна натура. В състояние да я заинтригува е уязвим мъж, склонен към прекомерна емоционалност. Това се дължи на естествената склонност на Девата да защитава, да се грижи за някого, а понякога и да го поучава. Трудно е да доминират в отношенията със силен човек, но със слаб е доста по-лесно. Всъщност "слаб" не е съвсем вярната характеристика. Правилно е да се каже, че този човек има доста голям потенциал, но той ще бъде в състояние да се разкрие само с подкрепата на жената Дева. Признателност и благодарност - Девата има нужда от тях в отношенията, а не всеки мъж се досеща. Такива ситуации могат да се превърнат в катастрофа и те създават митовете, че Девите са трудни за разбиране. Но те не се предават и в крайна сметка намират мъжа, който да ги оцени по достойнство.

Везни

Жените Везни, като истински ценителки на всичко прекрасно и възвишено, се влюбват в мъже, които са способни да ги възхитят. На първо място, той трябва да е енергичен, силна личност, която да искат да последват и на която да разчитат. В края на краищата, дамата може да избере този, чийто принос за връзката ще бъде сравним с това, което тя прави, защото самата тя е в състояние да инвестира много в отношенията с любимия човек. По този начин, идеалният партньор за жена от тази зодия е привлекателен мъж, верен на думите и принципите си, който умее д ухажва красиво и е предан. Техните отношения обикновено се развиват благополучно.

Скорпион

Жената Скорпион, въпреки естествената си сексуалност и магнетизъм, които са най-важни за една много специална връзка, отдава голямо значение и на своите духовни ценности. И затова тя търси мъж, който е в състояние да проникне дълбоко в нейния вътрешен свят. Това трябва да бъде човек, който със сигурност да я подкрепя в трудни моменти и ако е необходимо дори понякога да излъже, че тя е била права, дори това да не е така. Жената Скорпион се нуждае от приятел, споделящ нейната скръб и радост, човек на когото може да разчита при всякакви обстоятелства.

Стрелец

Жената Стрелец е свободолюбива и романтична. Жената Стрелец е пират в пола, който гледа през далекогледа своя капитан, за да се впусне заедно с него в търсене на приключения. Тя се интересуват предимно от мъже, които са играчи в живота, интересуват се от приключения и авантюри, които може да станат първо най-добри приятели, а след това - съпрузи или любовници. Тази характеристика не винаги отразява реалната ситуация. Често жените Стрелци са щастливи в брака със съвсем различен тип мъже - романтици или мислители.

Козирог

Жената Козирог се интересува от мъже, които са силно увлечени и занимаващи се с нещо, докато дамата изпълнява собствените си работни ангажименти. Козирозите не приемат бездейните мъже, но прекомерната активност предизвиква у тях недоумение и раздразнение. Идеалният баланс е – мъж, който има свой собствен бизнес и ѝ обръща внимание само когато и двамата са достатъчно свободни. Тя не приема живот без развитие и следователно партньор, който по думите му "просто вече е успял" и вечер се прозява пред телевизора, е обект на скука и бъдещо отчуждаване. Ето защо, при избора на партньор, дамите използват цялата си проницателност и безмилостно отсяват кандидатите, които все още не са взели решение какво искат да направят с живота си.

Водолей

Дамите зодия Водолей са много взискателни към своите партньори. Най-необичаен е фактът, че това не е постоянно, а желанията им могат постоянно да се променят. От една страна, жената Водолей може да иска интелигентен мъж, интересен разказвач, занимаващ се с наука или изкуство, но в същото време да си мечтае за лекомислен партньор, с когото много по-лесно да намери общ език. В своите връзки жените често преживяват подобен вътрешен смут и техните съюзи могат да бъдат унищожени от най-невероятни и взаимно изключващи се причини. И все пак духовно зрялата жена Водолей разбира, че най-важен за нея е твърд човек, който знае как да укроти упорития нрав на своята партньорка.

Риби

Не е тайна, че Риби е една от най-спорните зодии. Жените Риби невинаги са сигурни в своите предпочитания. Може да се подчертаят две качества при мъжете, които дамите Риби оценяват - целеустременост и организираност. Техният идеален типаж - самоуверен човек, който може да вземе юздите в ръцете си. Трябва да се отбележи, че този избор е много благоприятен за Рибите, тъй като това им гарантира спокойствие и щастливо бъдеще.Те избират романтични партньори, които са в състояние да събудят силни чувства у тях.