Без него сме като без ръце и това не е преувеличение. Рядко срещана е жена, която не се поглежда в огледалото поне десет пъти на ден. И ако се счупи, тогава това е трагедия.

Не само защото сега трябва да търсите нещо ново, а това може да не е евтино. Освен това, тъй като огледалото е мистичен предмет, не напразно то заема централно място в различни магически ритуали. Според древните руски обичаи с негова помощ се гадае дори на годеника. Фън Шуй също е чувствителен към огледалата, като стриктно регулира къде могат да бъдат окачени и къде не.

Какво казват огледалните фрагменти?

Счупеното огледало винаги се свързва с нещастие и се смята за предвестник на неприятности. В древни времена се е смятало, че огледалото отразява не само лицето и фигурата на човека, но и неговата душа.

В Англия например вярват, че счупените огледала предвещават загубата на най-близкия приятел. За да избегнете това, трябва незабавно и безпроблемно да хвърлите всички фрагменти в дълбините на реката. Между другото, дори и сега някои по-суеверни британци понякога правят това.

Американците, като представители на нация с търговска репутация, се опитаха да предотвратят неприятностите с помощта на златото. Ако се счупи огледало, вадели от джоба си жълтица и се прекръствали. Сега златните монети не се използват, така че те използват банкноти от един долар.

Как правилно да изхвърлите счупено огледало

Ако огледалото е малко, джобно и се счупи на улицата, няма проблеми с него - на боклука и това е. Но ако сте у дома, това е съвсем различна история.

Какво категорично не трябва да се прави, ако огледалото се счупи в къщата:

  • Да гледате във фрагментите на огледалото;
  • Да гледате в пукнатото място на огледалото;
  • Да оставите фрагменти или напукани огледала в апартамента - те трябва да бъдат изхвърлени незабавно;
  • Да кажете на някого, че огледало в къщата се е счупило
  • Можете да покриете счупеното огледало с хартия или парцал (кърпа или стар чаршаф, който нямате нищо против да изхвърлите) и да съберете фрагментите. Но е толкова лесно да се порежете, така че този метод не е много подходящ; 

  • Приближете се до огледалото отстрани, за да не видите отражението си. Опитвайки се да не гледаме фрагментите, бързо ги събираме в непрозрачна торба.

  • В този случай големите фрагменти обикновено се измиват под течаща вода и се изхвърлят навън в кофа за боклук (по този начин водата премахва всичко лошо от фрагментите и не позволява на отрицателната енергия да преобладава над положителната);

  • Малките фрагменти просто трябва да бъдат събрани и изхвърлени в кошче, след което изхвърлени с боклука;

  • Мястото в къщата, където се е счупило огледалото, се напръсква обилно със светена вода - или просто вода. Астролозите съветват да направите това преди почистване и след това да поставите свещ наблизо и едва след това да съберете фрагментите;

  • Друг вариант е да освободите мястото, където се е счупило огледалото от зли сили - поставете църковна свещ в това място, която трябва да гори три часа;

  • Определено трябва да си купите ново огледало в деня на пълнолунието или поне преди обяд (тогава злите сили ще се оттеглят);

  •  По-добре е бързо да забравите за този нещастен инцидент и да мислите по-малко за него - всички наши мисли могат да се материализират.

Ами ако не се счупи?

Случва се огледало да падне по някаква причина, но да не се счупи. Това може да означава, че ако в живота на членовете на домакинството възникнат проблеми, те ще завършат щастливо - без загуби или жертви. И ако падналото огледало няма драскотини, пукнатини или други повреди, можете просто да го окачите на същото място и да се опитате да го закрепите по-добре. Това, което не трябва да правите, е да се тревожите.