Не е трудно да откриете сродната си душа, когато наталната ви карта ви показва какво да търсите.

Ако все още не сте открили сродната си душа, имаме добри новини за вас: не е нужно да търсите под дърво и камък един определен човек, защото всички ние имаме стотици, ако не и хиляди сродни души!

Наталната ви карта няма да ви каже точно кои са сродните ви души и дали вече са част от живота ви, но ще ви даде добра насока какви хора да търсите.

Картата е разделена на дванадесет части, наречени „домове“. Знакът на първия дом – най-известен като асцендент – показва какъв е вашият фокус в живота, как интерпретирате света около себе си.

Но какъв е седмият ви дом според астрологията? Седмият дом или пълната опозиция на асцендента, описва дългосрочните връзки като половинка и близки приятели.

Ето кои са противоположните знаци в астрологията:
Овен – Везни
Телец – Скорпион
Близнаци – Стрелец
Рак – Козирог
Лъв – Водолей
Дева - Риби

Знакът, който управлява този дом, показва енергия, до която нямате пълен достъп и затова ви е необходим някой, който да ви помогне да я достигнете.

Сродната душа не е задължително романтичен партньор (макар и да е хубаво, когато се случи така). Сродната душа е човек, който ви дава енергия, от която вашата душа се нуждае. „Стиковате“ се идеално, защото взаимно запълвате празнините в животите си и връзката попада и на двама ви да израствате духовно.

Възможно е вече да познавате една или повече свои сродни души. Може и да не се разбирате идеално, но не можете да пренебрегнете странната необходимост да прекарвате време с тях.

Те може да са част от живота ви от цяла вечност или за съвсем кратък период, но никога няма да ги забравите. Без важният им принос за вашия житейски опит, нямаше да бъде те тази личност, която сте сега.

Не си мислете, че вашите сродни души са ограничени само до хора, чиито зодии са в същия знак, в който е и вашият седми дом. Не е толкова простичко! Зодиакалният знак е само част от характера на човек.

Ако например имате Дева в седми дом, основното нещо, което трябва да знаете, че Девата е свързана с организация и логично мислене. Може някой, който е роден под този знак да е ваша перфектна половинка, но всеки, който притежава тези качества заслужава вашето внимание.

Ами ако собственият ви зодиакален знак управлява седмият ви дом? Е, един начин да интерпретирате този факт е, че духовното ви пътешествие в този живот е свързано с това да разберете какво представляват връзките като цяло.

Може да изпитвате непреодолимо желание да търсите себе си. Озъртайте се за хора, с които имате общи интереси и черти на характера – сякаш гледайки в огледало, можете да научите много за самите вас, наблюдавайки тях.

Всякакви планети, които се намират в седмия ви дом, също играят роля. Енергията на тези планети се комбинира с качествата на знака, под който се намират и разглеждайки ги, ще получите повече информация за характера на сродната си душа.

Нека използваме още веднъж примера за Дева в седми дом. Ако там също така се намира и планетата Марс, вашата половинка може да бъде човек, който е упорит и твърдоглаво поддържа нещата в отличен ред. Възможно е вие самите да имате проблеми в тази област и да се нуждаете от човек, който да ви напомня да спрете да мечтаете и да почистите дома си или да платите сметките.

Но ако там се намира Луната ви, този знак ще има коренно различна енергия. В този случай любовта на сродната ви душа към организацията се изразява подсъзнателно. Възможно е този човек винаги да ви спасява, когато попаднете в бъркотия, без да го молите.

Понякога връзките ви със сродните души ще избледняват. Познавате това чувство: били сте много близки с някого в началото на отношенията ви, но после пътищата ви са се разделили. И двамата сте се променили до такава степен, че няма как помежду ви да върви.

Какво се е объркало? Един възможен отговор е, че знакът в седмия ви дом се е променил.

Колкото и странно да звучи, това се случва често. Вероятно познавате наталната си карта, която показва позициите на небесните тела в момента на раждането ви. Тя не се променя никога. Но има друга техника за разчитане на карти, наречена „прогресия“, която показва как енергията на рождените планети и знаци се изменя с течение на времето.

Всичко в прогресивната карта се променя, дори и зодиакалният ви знак. Ако в наталната ви карта седми дом е под знака на Дева, в един момент неговото място ще заемат Везните.

В този пример вече няма да се нуждаете от човек, който иска да държи всичко под конец. Готови сте да се забавлявате с отворена към света общителна личност.

Когато осъзнаете колко много възможни сродни души има за всички нас и обърнете внимание на всичко, което подсказва седмият дом в наталната ви карта, търсенето на перфектна половинка започва да изглежда много повече като забавно приключение, отколкото като непосилна задача.